Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü kutlamaları devam ederken, kamuoyu bu kutlamaların her geçen yıl daha sönük geçtiği kanaatinde.

Büyükşehir Belediyesi her yıl kutlamaların coşkulu geçmesi için birçok etkinlik düzenliyordu. Ancak şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’de yürüttüğü operasyondan dolayı bazı etkinliklerin iptal edildiği bilgimiz dahilinde.

Gazetemize ulaşan okurlarımız eski yıllara göre yöresel kıyafetimizi giyen ÇETE’lerin azaldığına dikkat çekerek, protokolün de çete kıyafeti giymesi gerektiğini söylüyorlar. Kurtuluş Fitilinin ateşlendiği şehirde, 12 Şubat ruhunun yaşatılması için bunun gerekliliğini ilettiler.

Özellikle Büyükşehir, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanlarının çete kıyafeti giyerek, geçiş törenine katılmalarının eski coşkuyu tekrar yakalamaya vesile olacağı düşüncesindeler.

Dün Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları, Mahir Ünal, Hayati Yazıcı ve Erol Kaya’ya çete kıyafetimiz giydirilmişti. Halkın bu isteği neden yerine getirilmesin?  

Vatandaşın talebi bu yönde, ilgililere duyurulur. 

Editör: Haber Merkezi