Kadınlara özgü yapılan iftar programına, çok sayıda kadının yanı sıra, Kahramanmaraş Valisi Hakan Güvençer, Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti İl Başkanı Av. Netin Doğan ve AK Parti ilçe Başkanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KADEM Kahramanmaraş İl Temsilcisi Fatma Kaptanoğlu, konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederke, dernek hakkında da bilgiler verdi.

Kaptanoğlu, yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Kadın ve Demokrasi Derneği K. Maraş temsilciliğimizin K. Maraş’taki kadınlarla bir araya gelmek, tanışmak ve kadın meselelerini birlikte konuşmak üzere organize etmiş olduğu iftar programına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Onbir ayın sultanı gönül sofralarının kurulduğu ve bize ihsan edilen af ve mağfiretin ayı Ramazan’ın 21.gününe siz değerli misafirlerimizle ulaşmak bugünü bizim için daha anlamlı ve heyecanlı kılmıştır. Küskünlerin barıştığı, duaların kabul olduğu bu ayı birilik beraberlik içinde ve en iyi şekilde değerlendirmek gerekir, Hz Mevlana; Sen vahdet denizinden ayrı düşmüş bir damla gibisin. Sen aslına nasıl ulaşacaksın İşte oruç, sel gibi yağmur gibi seni alır denize ulaştırır” buyurmaktadır. Allah-u Teala bizleri birlik beraberlik ve dayanışma içinde olduğumuz günlere ulaştırmayı nasip etsin.

Değerli misafirler, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ülkemizdeki mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikimlerini yeteneklerini verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini sağlamak ve bu çerçevede kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek misyonuyla 08.03.2013 tarihinde kurulmuştur. Kahramanmaraş temsilciliğimiz ise büyüme odaklı bir hedefe sahip olan Kadem’in temsilcilik çalışmaları kapsamında Kahramanmaraşlı kadınlara destek olabilmek, birlik ve beraberliğin öncüsü olabilmek ve onları daha ileriye taşıyabilmek adına 29.05.2015 tarihinde açılmıştır. Kadem, modern dünyanın dayattığı tek tip kadın modeli karşısında kadınların farklıklarıyla var olduğunu kabul eden ve kadını bu farklılıklarıyla önemseyen bir bakış açısıyla değişen Türkiye’nin yeni kadın hareketidir. Kadem olarak biz, Kadın erkek eşitliğinin var olduğu ancak salt kadın erkek eşitliğinin kadın politikalarında gerçek anlamda eşitliği sağlamadığı ve ihtiyacı karşılamadığı gerçeğinden hareketle kadın erkek eşitliğinin yanında adalet kavramını da içine alan kadına farklılıklarından kaynaklı bir takım hakların tanınması gerektiği görüşünü savunmaktayız. Bu fikirden hareketle genel merkezimin şimdiye kadar gerçekleştirdiği ve bizlerin de şehrimizde devam ettireceğimiz paneller, kongreler, çalıştaylar ve farkındalık kampanyaları gibi faaliyetlerle kadın meselelerine farklı bir bakış açısı getiriyoruz. İlimizde de şehrimize özgü birtakım eğitim faaliyetleri, seminerler ve sempozyumlarla da sizlerle sık sık bir araya gelmeyi ümit ediyor ve genel merkezimin çığ gibi büyüyen temsilcilik faaliyetleri kapsamında ilimizde üye çalışmalarımız ile kadem ailesini büyütmek ve bu halkayı genişletmek istiyoruz.

Değerli hanımlar, bizler bu görüşleri savunurken gücümüzü Kuran-ı Kerim’den, kadına her alanda pozitif ayrımcılık ve haklar sağlayan, kadını bir kadın, bir eş ve bir anne olarak ayrı ayrı şereflendiren ve değerli kılan İslam ahlakı ve kültüründen alıyoruz. Bizler gücümüzü başarılı iş kadını ve ilk Müslüman Hz. Hatice’den, ilmi konularda kendisine danışılan ve günümüz tabiri ile akademisyen Hz Aişe’den, eğitim işlerinde görev alan Ümmü Seleme’den, mücadele suresinin inmesine vesile olan Hz. Havle’den, Zanaatkar Hz.Zeynep Bint-i Çahş’dan, Hz. Ömer döneminde danışmanlık ve çarşı pazarı denetleme görevi yapan Şifa Hatun’dan bilim kadını Fatıma El Fihri’den almaktayız. İslamiyet aksine kadını eve hapsetmeyen, kadın elinin her alanda var olduğu bir anlayışa sahiptir.

Bugün burada tamamen kadınlar olarak bir araya geldik. Burada hareket noktamız; fikir ve düşünce adına kadınlarımızın kendilerini rahat hissedebilecekleri, salt kadın meselelerin konuşulduğu ve Kahramanmaraş’taki kadınlar olarak böylesi bir kaynaşmanın sağlanması idi. Sizler de bizleri kırmayarak davetimize icabet edip katıldığınız için ben şahsım ve tüm yürütme ekibim adına teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi