Konu ilke alakalı olarak Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada: “AKMOD itfaiye gönüllüsü minik kahramanlar, öğretmenleri ile birlikte Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı’mızı ziyaret etti.

Yaklaşık 25 kişiden oluşan Sevgi Anaokulu Öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde 2 saat süren ziyaretlerinde, merkez itfaiye binasını gezdiler. 

İtfaiyeci elbisesi ve bareti giyerek, ağabeylerine benzeyen minik kahramanlar, meraklı bakışlarla gördükleri her şey hakkında sorular sordular.



Konferans salonunda miniklere sunum yapıldı. Yangınların yaklaşık yüzde 25’inin çocukların ateşle oynamasından kaynaklanmasından hareketle, eğitmenlerimiz tarafından 4-10 yaş gurubuna yönelik farkındalığı artırıcı bilgiler verildi..

Sunumun ardından İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder ile buluşan minikler, sorulan sorulara verdikleri cevaplarla, aldıkları eğitimin hakkını verdiklerini gösterdiler. İtfaiye personelimizle tanışan miniklere, itfaiye erlerimiz tarafından su ile müdahale gösterisi yapıldı. Gönüllü minik itfaiyeciler, itfaiyeci ağabeyleri ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, güzel bir gün geçirmenin mutluluğuyla ziyaretlerini noktalayarak okullarına döndüler” denilerek bilgi verildi.
Editör: Haber Merkezi