Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile uygulamaya konulan "Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi” (KADEP) kapsamında Aralık ayı değeri "Paylaşma" oldu. Onikişubat Belediyesi Ilıca İmam Hatip Ortaokulu bu çerçevede, "Çorbada Tuzum Bulunsun" etkinliğini hayata geçirdi. Okulda Öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan çorba misafirlere dağıtıldı.

Ilıca okul idarecileri, esnaf ve velilerin yoğun katılım gösterdiği

etkinlikte kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Medine Şerbetçioğlu: “Toplumun bireyleri arasında yardımlaşma ve paylaşma davranışı gelişmişse o toplumun fertleri millet olma duygusunu gönülden yaşayabiliyor demektir.

Zor durumda olan insanlara yardım ettiğimizde ya da sahip olduğumuz şeyleri paylaştığımızda bir gün gelir aynı davranışı diğer insanlardan da görürüz. Paylaşmak erdemli bir davranıştır ve toplumun bireylerini birbirine yaklaştırarak güzel ilişkiler kurulmasını sağlar." dedi.

Etkinliklerin devam edeceğini, projeye destek veren ve her türlü fedakarlığı gösteren başta Müdür Yardımcısı Can Nadir ÖĞÜT olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkürü bir borç bildiğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Öğretmenler ve öğrenciler gelen misafirlere çorbaları birlikte takdim ettiler. Çorbalar içildikten sonra dualarla etkinlik sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi