Kahramanmaraş’ta Hayvanların Sesi Derneği üyeleri sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı olabilmek adına, her gün düzenli olarak sokağa çıkarak yem bırakıyorlar. Hayatın hemen mehen her alanını durduran korona virüs nedeniyle hayvanların etkilenmemesi için onların sesi olmak bizim görevimiz diyen Hayvanların Sesi Derneği üyeleri, Kahramanmaraş sokak ve caddelerinde bulanan aç hayvanları besliyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Dernek Üyeleri: “Hayvanların sesi derneği olarak 13.03.2020 tarihinde Kahramanmaraş’ta kuruluşumuzu tamamladık. Derneğimiz tüzüğümüzde belirtildiği gibi  ‘yaban ve evcil tüm hayvanlara yardım etme, koruma, hayvanların yaşam şartlarını iyileştirme, hayvan haklarının geliştirilmesine çalışma ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek’ amacıyla kurulmuştur. Derneğimiz kurucu üyeleri sahada hayvanların besleme, bakım, tedavi, iyileştirme gibi faaliyetlerini yürütmekte olan gönüllülerden oluşmaktadır.

Derneğimiz kuruluş amacında belirtilen faaliyet kapsamına uygun olarak sokak hayvanlarının yaşam standartlarını iyileştirmek,5199 sayılı kanun çerçevesinde belediyeler ve diğer kurumlarla iş birliği halinde olmak, yaşam hakkının tüm canlılar için kutsal olduğu ruhuyla hareket etmek ve bununla ilgili kamuoyunda farkındalık yaratmaktır.

Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için doğayla barışık gelecek nesillerin yetiştirilmesi içinde özellikle okullara eğitim ve sunu faaliyetlerini gerçekleştirmeyi amaç ve ilke edinmektedir.

Ancak bütün dünyayı etkileyen Korona sürecinden dolayı tüm STK’ların toplantı vb faaliyetleri İçişleri Bakanlığınca ertelenmiştir. Süreç sebebiyle Derneğimiz geçici yönetim kurulu üyelerince; hayvanların besleme, bakım, tedavi ve diğer ihtiyaçları veterinerlerle birlikte yürütülmeye devam etmektedir, özellikle bu süreçte hayvanların yaşamlarını sürdürmesi daha da güç haldedir ve vicdani olarak herkesin daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizerek sokaklarındaki hayvanların beslenmesinde destek olmalarını umuyoruz.

Yaşam bir bütündür, insan ise doğanın bir parçasıdır. Yaşanabilir bir doğa ancak tüm unsurlarını koruyup geliştirmekle mümkündür. Öyleyse bizde Hayvanların Sesi Derneği olarak onların sesi olmakta kararlıyız”

Editör: Haber Merkezi