GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilere seslenerek, “Gençler, asla parayla alamayacağınız büyük tecrübeleri büyük ustalardan bu tür buluşmalarda öğreniyorsunuz. Konuşmacıların ağzından çıkacak kelimeleri beyninize kazıyın. Bugün birazdan bizden biri, doğallığından hiçbir şey kaybetmeden, en kritik dönemlerde söz konusu ülke çıkarı olunca ‘ben varım’ diye ortaya çıkan Abdulkadir Abi konuşacak” dedi.



“Gençler, abi diyorum, Çünkü o herkesin abisi. Donanımı, mütevazılığı, hayırseverliğiyle hepimizin abisi. İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz için yaptıkları asla unutulmaz. Söylediklerini, tecrübelerini dinleyin, duyacağınız sözleri cımbızla çekerek hafızınıza alın” diyen Prof. Dr. Ali Gür, başarıda asla tesadüfe yer olmadığını söyledi.

ÇOK ÇALIŞIN, HAYALLER KURUN
Özgeçmişinin görsel olarak izletilmesinin ardından söz alan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Gaziantep’in ve ülkemizin geleceği olan sevgili gençler; çok çalışın, hayaller kurun, hayalinizi gerçekleştirdiğinizde yeni hayaller kurarak ilerleyin, yolunuza devam edin” diyerek sözlerine başladı. 



Özgeçmişini her izleyişinde, “Bunları ben mi başardım” sorusunu kendisine sorduğunu ifade eden Konukoğlu, buna rağmen yarım asrı aşan iş yaşamını, “Hızlı koşan bir atla ceviz ağacının altından geçmiş gibi sürdü” diye tanımladı.

Öğrencilere çok çalışmalarını, azimli olmalarını ve hayaller kurmalarını öneren Konukoğlu, “Kurduğunuz hayalleri gerçekleştirin ve yeni hayaller kurarak daha büyük başarılara yelken açın” önerisinde bulundu.

İş yaşamından kesitler sunan Konukoğlu, bilgiye ulaşmanın şimdi çok kolay olduğunu, insanların günümüzde daha paylaşımcı hareket ettiğini, eskiden bunun mümkün olmadığına dikkati çekti. 



SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan 2013 yılı sonunda ayrılmasına rağmen bir kenarda emekli hayatı sürdürmediğini anlatan Konukoğlu, günlük işlerden uzak durmaya özen göstermekle beraber boş anının olmadığını kaydetti.

Şirketleri profesyonellerin yürütmesine karşın patronun işin başında olması gerektiğini bildiren Konukoğlu, değişik sektörlere girmelerini şöyle özetledi:

“Tekstil sektöründe çok büyümüştük. Büyümeyi kartopu örneği ile açıklamak gerekirse, kartopunu yuvarlarsınız, yuvarlandıkça büyür. Ama bir noktaya geldiğinde kartopu dağılır. İşte o noktada yeni kartoplarını yuvarlayıp büyüteceksiniz. Ayrıca, birden fazla sektörde olursanız, krizlerden daha az etkilenirsiniz.”



PAYLAŞMAYI BİLECEKSİNİZ
Öğrencilerin soruları da yanıtlayan ve zaman zaman öğrencilerin yanına giden Konukoğlu, başarının bir diğer koşulunu “halka paylaşmayı bilmek” olarak ifade etti.

“Herkes eksiksiz olarak zekatını verse, hayrını yapsa, ülkemizdeki yoksul sayısı şimdikinden çok az olurdu. Paylaşmayı biliniz” diyen Konukoğlu, Sani Konukoğlu Vakfı ve Konukoğlu Ailesi olarak gerçekleştirdikleri yardımlara ilişkin bilgi aktardı. 

Her yıl 35 bin aileye gıda yardımı, bin 500’ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs verdiklerini, 10 bin öğrenciye kıyafet, 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Şimdiye kadar üçü fakülte binası olmak üzere 21 okul yaptırıp Milli Eğitim’e devrettik. Yaptırdığımız 14 cami ibadete açıldı. Marmara depreminde iki milyon 250 bin dolar, Bingöl depreminde bir milyon dolar, Güneydoğu Asya’daki tsunami felaketinde bir milyon dolar, Pakistan depreminde bir milyon dolar, Van depreminde üç milyon lira, terörle mücadele şehitlerinin ailelerine bir milyon 250 bin dolar ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınlarına destek olmak amacıyla devletimizin açtığı hesaba 10 milyon lira katkı sağladık. Paylaştıkça mutlu olduk.”

Konukoğlu, bir öğrencinin en çok hangi sektörden kazandıkları yolundaki sorusuna “Hastaneden. Çünkü, geçen yıl 5 milyon TL zarar ettik. Ama en fazla duayı, Allah razı olsun temennisini oradan aldık. O nedenle hastaneden çok kazanıyoruz” yanıtını verdi.



Girişimciliğin genlerden gelen bir özellik olmakla beraber, çok çalışarak ve başaranları izleyerek de girişimci olunabileceğini belirten Konukoğlu, “Gençler, almasını bileceksiniz. Bu gibi etkinliklerde ben anlatıyorum, bildiklerimi paylaşıyorum ama sizlerin soruları ve paylaşımlarından o kadar çok yararlanıyorum ki, yeter ki bilgiyi almasını bilin” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi’nin mühendislik eğitiminde çok iyi noktada olduğuna vurgu yapan Konukoğlu’na, konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından, günün anısına öğrencilerin imzaladığı mühendis bareti ve plaket takdim etti.
Editör: Haber Merkezi