Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Üngüt Mahallesi sakinleriyle vefa yemeğinde bir araya geldi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir’in katıldığı yemeğe mahalleli büyük ilgi gösterdi. Yapılan yemek organizasyonunda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kapılarının halka her zaman açık olduğunu söyledi.

   Üngüt Mahallesi’ne gereken hizmetleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Erkoç : “Kahramanmaraşlımızın daha güzel daha modern bir şekilde yaşamasını sağlamak gayreti içerisindeyiz” dedi. Başkan Erkoç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün bayram günü herkes akrabasıyla dostuyla bizi karşıladı bu kalabalıkta bizleri gerçekten duygulandırdı. Hepinizin mübarek Ramazan Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

   Üngüt Mahallesi bizim çocukluğumuzun geçtiği yer. Üniversite yıllarına kadar Üngüt Mahallesi’nde yaşadık. Hayatımızın önemli kısmı Üngüt Mahallesi’nde geçti. Şimdi buraya da birçok tanıdığımız, dostumuz teşrif etti, hepsine teşekkür ediyorum. Göreve gelir gelmez bu mahallemizi yakinen tanıdığımız için bir an önce talimat verdik. Hızlı bir şekilde mahallemizin birçok problemini 3 aylık kısa bir süreçte çözdük. Artık Üngüt Mahallemiz değişiyor. Burada bir mezarlığımız var. İnşallah bu mezarlığımızı da bir şehir mezarlığı haline getireceğiz. Burada ki Camimizi de yenilemek için gayret gösteriyoruz.




Bu süreçten sonra inşallah Onikişubat Belediye başkanımız Hanefi Beyle birlikte kalan tüm hizmetleri beraber yerine getireceğiz.



Üngüt çok güzel bir mevki, doğal güzelliğin bulunduğu, su kaynaklarının bol olduğu bir mevki, yeşilliğin ve mesire alanının bulunduğu yer. İnşallah burada ki her yeri yeniden düzenleyeceğiz daha modern hale getireceğiz. Bölgemizde gece kondu problemi var. Vatandaşlarımız 50-60 yıl önce yapılan konutlarda yaşamaya çalışıyorlar. Bu konu da bir imar değişikliği yapıldı ve onaylandı.


Seçimden önce bu konuyla alakalı belediyemizin çalışmaları vardı. İnşallah büyükşehirle beraber Onikişubat belediyemizle bu sorunu çözeceğiz. Burada da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Her zaman sizin yanınızdayız. Bize ne zaman ihtiyacınız olursa hepinize çok yakınız. Her türlü sorun ve probleminizi yardımcı olacağız. Kapılarımız size açık gönlümüz zaten açıktı. Gecemizi gündüzümüze katıp kahraman hemşerilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim özel olarak yürüttüğümüz işimizin tamamını tasfiye ettik. Bizim şu an ki tek görevimiz, halkımıza hizmet etmek. Kahramanmaraşlımızın daha güzel daha modern bir şekilde yaşamasını sağlamak gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Mahallemizin muhtarı, ihtiyar heyeti ve tüm ileri gelenleriyle istişare içerisindeyiz. Gereken hizmeti layıkıyla yapacağız.”


‘CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE KAHRAMANMARAŞ DESTAN YAZACAK’


“30 Martta gerekeni yaptınız. Önümüzde ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde inşallah Kahramanmaraş yine gerekeni yapacak ve bu seçimde üngüt mahallemiz destan yazacak. Üngütten rekor bir sonuç bekliyorum.

Cuma Günü Başbakanımız, Cumhurbaşkanı Adayı olarak Kahramanmaraş’a gelecek. Başkanımızı, Cumhurbaşkanlığı yolunda coşkuyla bağrımıza basalım. Cuma günü hepinizi müftülük meydanına bekliyorum. Bayanlara özel yer hazırlıyoruz. Bu konu da hiçbir sıkıntı çekmeyeceğiz. Ev sahibi olarak orada tarihi bir coşku oluşturalım. Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta büyük zulüm var. Her yanda insanlar kan kusmakta. Bu acıyı çekenler bizim medeniyetimizin insanı daha 100 yıl öncesine kadar bu toprakları bizim ecdadımız yönetti. Biz baba ocağıyız. Biz Türkiye olarak onların baba ocağıyız. Onlar da tüm umutlarını bize bağlamış durumda. Acı çeken mazlumlar bizim medeniyetimizin emaneti ve o mazlumların gür sesi bizim başbakanımız. O gür sesi daha da güçlendirmek için hepinizi Cuma günü müftülük meydanına bekliyoruz.”


‘HİZMET HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ’


   Hizmetin hiçbir zaman durmayacağını, sürekli devam edeceğini söyleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise şunları kaydetti: “Bugün Üngüt Mahallesi kendisiyle övünmesi gerekir. Çünkü Üngütlü bir büyükşehir belediye Başkanı var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Üngüte yapması gerekenin tamamına yakınını 3 ayda yaptı. Belki de uzun zamandan beri alamadığı hizmeti 3 ay içinde aldı. Kendisine sizlerin adına ve Onikişubat belediyemiz adına teşekkür ediyorum. Muhtarımız daha önce ki dönemlerde bu kadar mutlu değildi. Ama bugün yüzü gülüyor. Çünkü mahallemiz gereken hizmeti fazlasıyla alıyor. Sizlerde, o da, bizde çok mutluyuz. Ama hizmet hiçbir zaman bitmez. Onikişubat belediyesi olarak hizmeti hiçbir zaman kesmeyiz. Sizlere hizmet etmek bizler için bir iftihar. Bir onur meselesi. Bu hizmetleri büyükşehir belediyemizle beraber gerçekleştiriyoruz. Bayram günü bizim için tüm ziyaretlerinizi iptal ettiniz belki de şu an buraya ziyaret için gelmiştiniz ama yine de bizlerle buluştunuz. Hepinize teşekkür ediyorum."


‘ÜNGÜT MAHALLESİ, GÖZDE MAHALLE OLACAK’


   AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ise şöyle konuştu: “Bizleri bu bayram gününde bayram coşkusuyla karşıladınız. Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde ki Ak Kadrolar büyük destanlar yazdı. Bu dönemlerde yapılan hizmetlerden de Kahramanmaraş yeterince istifade etti. Belediyelerimiz de çok çalıştı. Ancak eksikler ve ihmaller olabilir. Bugün üngüt mahallemizden çıkmış büyükşehir belediye başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, bu mahalleye vefa borcunu ödemek için çok kısa sürede mahallenin acil problemlerini çözdü. Bundan sonra ki süreçte de geri kalan sorunlar halledilecek. Ve üngüt mahallesi şanına yakışır ve hak ettiği tüm hizmetlere kavuşacaktır. Hem OnikiŞubat hem de büyükşehir belediye başkanımız, üngüt mahallesinin en gözde mahallesi olması için ellerinden gelen gayreti esirgemeyeceklerdir.”


‘2023 TÜRKİYE’SİNİ HEP BERABER İNŞA EDELİM’


“10 ağustosta ilk defa reisi cumhur halk tarafından seçilecek. İlk olmanın coşkusuyla, 10 Ağustos ta sandıklara gidelim, tarih yazalım. Ve 2023 Türkiye’sinde çocuklarımızın ve torunlarımızın daha iyi yarınlara kavuşacağı bir ülkeye inşallah hep beraber katkı sunalım.  Bölgemiz ateş çemberi ama bizim ülkemiz hiçbir soruna yer vermeden yaşamaya devam ediyor. Son 2 yıldan beri çözüm süreci sayesinde bu topraklardan kan akmıyor. Güçlü bir iradeyle çözüm sürecini nihayetlendireceğiz ve bu bölgenin hamisi olma görevini en güzel şekilde yerine getireceğiz. Bu seçimde seçilecek olan cumhurbaşkanı çok büyük bir önem arz ediyor. Sizlerin desteğini ve katkısını bekliyoruz. Sizleri öncelikleri Cuma günü yapılacak mitingimize bekliyoruz. Sonra da 10 ağustos ta yapılacak olan seçimlerde coşkulu katkınızı bekliyoruz.”


‘SİZLERE TEŞEKKÜR BORÇLUYUM’


   AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ise: “Fatih Bey’in çocukluğu bu mahallede geçti. Onunla beraber seçim çalışmaları için Üngüt’e birçok kez geldik. Siz Üngüt Mahalleliler, hep ilgi ve alaka gösterdiniz. Bugüne kadar yapılmış olan bütün seçim çalışmalarında desteğinizi esirgemediniz. Bu nedenle sizlere bir teşekkür borçluyum.”


‘AK PARTİ’NİN YAPTIĞI HİZMETLER ORTADADIR’


“Çocukluğu sizin içinizde geçmiş, bu bölgeyi yakinen bilen Kahramanmaraş’ın büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş Fatih Bey, kentin her tarafına olduğu gibi sizlere de en güzel hizmeti verecektir. Ayrıca insanların geçmişe dayanan hukuku varsa o insanın hizmet şevki artar. Hep beraber yeni bir adım attık. Kahramanmaraş Büyükşehir oldu.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçti. Artık köylerimiz mahalleye dönüştü. Dolayısıyla hem ilçe belediye başkanlarının, hem büyükşehir Belediye Başkanımızın yükü arttı. Başkanlarımız bu hizmetleri layıkıyla yapacaklarından şüphemiz yoktur. Bu nedenle rahat olmanızı sizden istiyorum. AK Parti’nin bugünkü başarısının altında belediye hizmetleri yatıyor. 1994’te Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptığı hizmetlerle milletin AK Parti’ye olan teveccühü arttı. 12 yıldır da AK Parti’nin yaptığı hizmetler ortadadır. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda yapılan hizmetleri herkes biliyor.10 Ağustos’ta bu ülke ilk Cumhurbaşkanını seçecek. Daha önce millet meclisinde yapılan seçim, şimdi halkın oyuyla yapılacak. 2007’de referandum yapılmıştı. Millet Cumhurbaşkanını biz seçelim dedi. Şuan da milletin huzurunda bu seçim yapılacak. Nasipse 1 Ağustos’ta saat 15’te Müftülük Meydanı’nda Recep Tayyip Erdoğan sizlere hitap edecekler. Kahramanmaraşlıların bu hitaba büyük ilgi göstereceğine ben inanıyorum” ifadelerini kullandı.














Editör: Haber Merkezi