Engellilerin Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegrasyonu Projesi sergisinin açılış kurdelesini Andırın Kaymakamı Ömer KIRAÇ, Gazi üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet ŞAHİN, Andırın Belediye Başkan Vekili Şuayip Kayran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KAYA ile Kahramanmaraş Andırınlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek ile birlikte yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
 
2015 SODES projeleri kapsamında Andırın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Valiliğe sunulan ve Kalkınma Bakanlığınca desteklenmeye değer bulunan projede Andırın’da 24 engelli bayana,  el becerisi kazandırma ve onlara sosyal bir ortam oluşturma amacı ile eğitimler verildi bu Eğitimler sonucunda sergi açılışı yapıldı.


 
Andırın Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülmekte olan ’Engellilerin Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegrasyonu Projesi’’ kapsamında açılışı yapılan eğitim merkezinde kursa katılan engelli vatandaşlar keçeden ve deriden süs eşyası yapımı ve Ahşap Boyama kurslarını başarılı bir şekilde tamamlayarak sergide kendi yaptıkları ürünler sergilendi. Proje süresi boyunca eğitim alan kursiyerler, kurs bitiminde çok güzel ürünler ortaya koydular.
 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Sergilenen ürünlere bakıldığında kursiyerlerin eğitim alarak hem kendini sosyal hayatın içerisinde bulmaları hem de el becerisi kazanarak kendilerini geliştirme imkânı bulmalarının yanı sıra,  kursiyerlerin kendi ürettikleri ürünleri pazarlayarak elde ettikleri kazançlar ile yaşam standartlarını yükseltmeleri ve fırsat eşitliğini yakalamaları böylece engellilerin monoton hayattan kurtarılıp yaratıcılıklarının ön plana çıkartılması sağlanacaktır.” Denildi.
 


Programa, Andırın Kaymakamı Ömer KIRAÇ, Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Mehmet ŞAHİN, Andırın Belediye Başkan Vekili Şuayip Kayran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KAYA, Kahramanmaraş Andırınlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek, Proje Danışmanı Barış KABALCI, Proje Koordinatörü Üzeyir YAŞAR, Okul Müdürleri ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alparslan DİKİŞÇİOĞLU, STK Temsilerinin yanı sıra Mahalle Muhtarları ve kursiyerler katıldı. 
Editör: Haber Merkezi