Kamuoyu anketlerinde başarısı kadar dürüstlüğü ile de zirvede yer alan Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay’la, kısa süre önce hizmete açılan, Doğal Yaşam Merkezi ve Mesire Alanında bir araya geldik.

Özellikle hafta sonları vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Doğal Yaşam Merkezi ve Mesire Alanını gezdiğimiz Başkan Okay, adrenalin tutkunları için Heyecan Merkezi’nin yapımına da başlandığı müjdesini verdi.

Tüm Kahramanmaraşlıları doğanın eşsiz güzelliğiyle buluşmaya davet eden Başkan Okay, şu açıklamalarda bulundu: “Yeşil tepe mahallesinin hemen üst kısmında 390 dönümlük alan üzerine kurulan ‘’Doğal Yaşam Parkı’’, Orman Bölge müdürlüğünden kiraladık ve etap etap mesire alanı, doğal yaşam parkı, heyecan merkezi olarak hazırlayarak vatandaşlarımızın istifadesine sunmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz.

100 dönümlük alan şu anda geniş piknik alanları, rekreasyon alanları kuruldu. Mini bir hayvanat bahçesi ve 2700 metre uzunluğunda bir yürüyüş yolumuz, idari binalar ve vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapı mevcut. Geniş otopark alanları ile park sorunu yaşanmaması için her türlü ayrıntıyı da düşünerek vatandaşlarımızın dinlenip hoş vakit geçirebileceği şehre çok yakın bir alan oluşturduk. Kısa zaman içerisinde çalışmalar bitecek. Yaz aylarında gece geç saatlere kadar istifade edilecek şekilde hazırladık. Çay bahçesinin hemen önünde konumlandırdığımız 1000 kişi kapasiteli düğün nişan ve büyük toplantıların yapılabileceği rekreasyon alanı da oluşturduk. Misafirhane tarzında bir toplantı alanımız mevcut çeşitli sivil toplum kuruluşları ile her türlü organizasyon düşünülerek hazırlanmıştır. Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimi bu mesire alanından istifade etmeye, dinlenmeye davet ediyorum.

ADRENALİN TUTKUNLARI İÇİN HEYECAN MERKEZİ

Burası birinci etabımızdı. Hemen buranın karşısında 100 dönümlük ikinci alanımız var bura le ilgili hazırlık ve proje çalışmalarımız bitti montaja başlayacağız. Burada geniş bir heyecan merkezi oluşturacağız. Halatlar üzerinde vatandaşları kaydıracağımız, düz duvar tırmanışlarının yapılabileceği, badi jumping dediğimiz yüksekten atlama gibi adrenalin dolu etkinliklerin yapılabileceği bir mekânı da Kahramanmaraş’a kazandırmaya çalışacağız. Mevcut mesire alanı içinde bir kır restorandı inşa ediyoruz.  Şu anda orada yakında faaliyete geçecek. Bir büyük bir havuz yapıyoruz. Havuz etrafında da vatandaşlarımızın oturabilecekleri bir alan oluşturacağız.

Tenis kortları, basketbol ve futbol sahaları bu çam ağaçlarının içinde olacak. Kahramanmaraş’a modern, güzel serin sesiz, doğayla iç içe ve en önemlisi şehre çok yakın bir yerde büyük bir tesis kazandırmış olacağız.

KUŞ UÇMAZ KERVAN GEÇMEZDİ, ŞİMDİ TURİZME AÇTIK

Çok değil üç yıl önce bu bölgeler kuş uçmaz kervan geçmez yerlerdi. Bu bölge il ilgisi olmayan kişilerin dışında kimsenin bilmediği yerlerdi. Şu anda Tüm Kahramanmaraş’a mal oldu. Kahramanmaraş’ın turizm bölgesi oldu. Gerek Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Yedikuyular kayak merkezi gerekse bizim bu mesire alanımız. Gerekse Yalnız Ardıç bölgesinde inşaatına başladığımız A tipi denilen içinde konaklama merkezinin de bulunduğu mesire alanımızla bu bölge Kahramanmaraş’ın en önemli turizm, cazibe ve eğlence merkezi, haline geldi. Ünü tüm civar iller ve Türkiye’ye ulaştı. Kahramanmaraş civar illerden gerek kayak merkezi için gerekse piknik amaçlı misafirlerimizi ağırlamaya başladı. Biz de gönül rahatlığı ile hizmet ediyoruz.”

NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK

ANCAK HİZMETE NOKTA KOYMADIK

Yerel seçimlere bir yıl kala vaatlerinin ne kadarını yerine getirdiğini sorduğumuz Başkan Okay, “Ne söz verdiysek yerine getirdik” dedi ve ekledi: “Seçim sürecinde ne taahhüt etmişsek bunu yüzde 99 oranında gerçekleştirdik. Kimini bitirdik, kiminin inşaatları devam ediyor. Bir engelliler sosyal tesisimiz kaldı. Ona da yakında başlıyoruz.  Bunun dışında vatandaşlarımıza ne söz verdiysek hepsini yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Gönül rahatlığı ile vatandaşlarımızın karşısındayız. Kamu külliyemiz Ağustos ayında bitecek. Doğu kentteki tüm Kahramanmaraşlılara hizmet vereceğimiz yüzme sporu kompleksimiz çok hızlı ilerliyor. Kısa zamanda bitecek. Namık Kemal gençlik merkezimiz yine Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezi olacak.  İki ay içerisinde Gazipaşa’daki merkezimizle beraber bitmiş olacak. Karacasu’daki büyük gençlik merkezimizi ihale ettik. Oranın yakında inşaatına başlanacak. Yahya Kemal Mahallesindeki yüzme havuzumuz faaliyette geçti. Sosyal tesislerimizin birçoğunda hizmet veriyoruz. Nisan ayında üç tanesini açacağız. Nisan ayı sonunda da diğer sosyal tesislerin inşaatları bitmiş olacak. Bunları hızlı bir şekilde bu yaz başında hizmete açacağız.

Bölgemizde yol kilit parke üçüncü dördüncü gündem maddemiz artık birinci olmaktan çıktı yüzde 95’i bitti.

Toplu konut inşatlarımıza başladık. Şu an temellerini kazıyoruz, önümüzdeki hafta onunda tanıtımını yapacağız. Onu da hızlı bir şekilde bitirip vatandaşlarımıza teslimini yapacağız.

İLÇEMİZ TURİZMİN KALBİ OLACAK

İmar faaliyetlerimiz, sosyal faaliyetlerimiz, vatandaşlarımızı ilgilendiren konular, turizm faaliyetlerine katkı sunacak çok çeşitli rekreasyonlar, mutfak müzemiz, “Somut Olmayan Değerler” müzemiz, bitti. Üdürgücü konağımız çok kısa süre sonra bitecek. Bahtiyar yokuşundaki konaklarımızın birçoğunun restorasyonu bitti. Yoğun bir faaliyet içerisindeyiz.  Bölgemizde ilçemizde elimiz de ne varsa bunları işliyoruz. Bunları mücevher haline getiriyoruz. Bunlardan istifade etmeye çalışıyoruz. İlçemizin ve bölgemizin istikbalini biz turizm de görüyoruz. Turizme alt yapı oluşturabilecek ne varsa bunların arkasındayız.  Bu alanda çalışma yapıyoruz. Bunların karşılığında artık görüyoruz. Kapalı çarşıda, Ulu camide, Trabzon caddesinde bu bölgelerimizde Kahramanmaraş esnafı turizmden artık ufak ufak faydalanmaya başladı. Bu bölgelere dışarıdan gelen yerli yabancı turistlerden herkes istifade ediyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

SIRA KENTSEL DÖNÜŞÜMDE

Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları hakkında da bilgi aldığımız Başkan Okay: “Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız sürüyor.  Fakat çeşitli önceliklerimiz vardı. Biz göreve ilk geldiğimizde bizim önceliğimiz. Asfalt, kilit parkeydi yoldu. Ayağımızı çamurdan kurtardık.  Bunları şu anda aştık bu sosyal donatıları da yoluna koyduk. Artık sıra kentsel dönüşüm projelerimize geldi. Bizim bölgemizde hakikaten kentsel dönüşüme ihtiyacı olan belirli mahalleler var. Bu mahallelerin yıkılıp yeniden yapılması lazım bu minvalde de biz çalışmalarımız yapıyoruz. Bu kentsel dönüşüm projelerimizden ilkini kısa zamanda Divanlı Mahallesinde açıklayacağız.  Divanlı Mahallesi ile başlayıp kademe kademe devam ettireceğiz. Sakarya, Duraklı Mahalleleri, Şeyh Adil Mahallesinin bir kısmı Senem Ayşe Mahallesinin bir kısmı kentsel dönüşüme ihtiyacı olan mahallelerimiz. Bu bölgelerede çarpık yapılaşmada söz konusu, mülkiyet sorunları söz konusu, bu bölgelerin tabiri caizse yıkılıp yeniden yapılması gerekir. Bundan sonraki dönemlerde Dulkadiroğlu Belediyesinin bir numaralı işi kentsel dönüşüm. Belli böğeler de bunu yapmak kolay değil bizim arkeolojik sit, kentsel sit alanı olan mahallelerimiz var. Buralar da çalışmalar daha farklı ancak az önce bahsettiğim mahallelerde çalışmak onlarla yüzde yüz anlaşarak hareket edeceğiz.

Bunun bilimsel yöntemleri var. Kentsel dönüşümle alakalı hükümetimizin de bir çalışması var öyle biliyorum. Yakında bunlarda açıklanacak belediyeler biraz daha farklı yetki ve sorumluluklar verilecek. Bununla birlikte Kentsel Dönüşüm projelerimize de hızla paylaşacağız” dedi.

GERMENİCA ANTİK KENT MASAYA YATIRILACAK

Germenica Antik Kentin Hızla ilerleyip, turizme açılması için, yeni çözüm yollarının gerektiğini söyleyen Başkan Okay: “Germecia Antik Kenti ile ilgili mozaiklerin çıkarılması ve sergilenmesi ile alakalı bir yöntem değişikliği yapılmasının ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu mevcut gidişatta çok büyük rakamlar lazım. Bu 3 mahalledeki evlerin kamulaştırılmasını kaldırmak kolay değil bununla ilgili farklı bir bakış açısı ile burayı çözmek gerektiğini düşünüyorum. Bu konu ile alakalı düşüncelerimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımıza,  İl Başkanımıza ve milletvekillerimize ilettik. Yakında bir çalıştay organize edilecek. Bu toplantıda bu mozaiklerin çıkarılması ile alakalı yöntem değişikliği ile bu işin hızlandırılmasının gerektiğini düşünüyoruz, çalıştayda konuşacağız. Milletvekillerimiz, il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımızla inşallah yeniden masaya yatıracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi