Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası Din Bir Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından (MBSTS) Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına hazırlık kitabı sınavdan yaklaşık 1 ay kadar önce üye olsun olmasın isteyen her din görevlinse ücretsiz dağıtılmıştı.
 
Din Bir sen İl başkanlığında yapılan toplu dağıtım töreninde MBSTS hazırlık kitabının başta Din İşleri Yüksek Kurulu üyesinin de aralarında bulunduğu beş Profesör ve üç Doçentin çalışması olduğu, eserin diyanet personelince en çok tutulan kitaplar arasında olduğu belirtilmişti. Din Bir Sen İl Başkanı Şevket Bozdoğan kitabın, alanında uzman akademisyenlerce özenle hazırladığını, anlatımlı ÖSYM formatında soru cevaplı olduğunu söylemiş,  kısa ve öz yapılandırılmış konulara değinen MBSTS kitabının görevde yükselme, atama, Yurt dışı, Hac ve Umre görevlendirmelerindeki sınavlarına hazırlanan din görevlilerinin daha başarılı olmalı yüksek puan almaları için bu hazırlık kitabını seçtiklerini belirtmişti. 

Başkan Bozdoğan ÖSYM tarafından Cumartesi yapılan MBSTS sınavında dağıtımını gerçekleştirdiği kitabın yüzde 90 nın üzerinde bir başarı sağlamasının sevincini yaşadıklarının altınız çizdi. Başkan Bozdoğan açıklamasında; “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından personeline yönelik 02.Nisan 2016 tarihinde yapılan MBSTS Sınav sorularının % 90 nın K.Maras Din Bir Sen olarak dağıttığımız kitaptan çıktığını 20 yakın kardeşimiz mesaj ve telefonla arayarak bizlere bildirerek teşekkür ettiler. Din Bir Sen ekibi olarak böyle bir hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığımız için Rabbimize hamd senalar olsun. Ayrıca böyle bir kitabın hazırlamasında ve bize ulaştırılmasında emeği olan Din Bir Sen Ankara İl başkanımız Veli EKİN hocama teşekkür ederim.”

Sınava giren din görevlileri,”Bu kitaba çalışan görevlilerin iyi puan alacaklarına eminim. Şahsen biz çok faydasını gördük. Din Bir Sen ekibine başta Şevket Bozdoğan hocamıza şükran sunuyoruz.”

Doç Dr. Özcan Güngör’ün editörlüğünde, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof Dr. Mehmet Ünal, Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Prof. Dr. Metin Özdemir, Prof. Dr. Ömer Yılmaz, Prof. Dr. Halil İbrahim Bulut, Doç. Dr. Ali Osman Kurt, Doç Dr. Yasin Yılmaz tarafından hazırlanan kitap din görevlilerince çok beğenildi.

Din Bir Sen mbsts hazırlık kitabından üye ve üyesi olmayan din görevlilerine, Kur’an Kursu öğreticilerine ücretsiz yaklaşık 500 adet dağıtmıştı.

Editör: Haber Merkezi