Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü ve Haftası kutlamalarının bu yıl hükümet tarafından ortaya atılan “Yeni Türkiye” söylemlerinin gölgesinde geçeceğini söyledi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, bağımsızlığı uğruna Türk Milleti’nin, ülkenin her cephesinde kurtuluş savaşı verdiğine işaret ederek, bu ülkenin çok sayıda şehitlerinin ve gazilerinin bulunduğunu hatırlattı.

Hükümet tarafından başlatılan “Yeni Türkiye” söylemlerinin aziz şehitlerimizin ve değerli gazilerimizin hatıralarına büyük bir haksızlık olacağına işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Tarihi geçmişimizi hiç kimse yok sayamaz. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıraları önünde bu önemli günde saygıyla eğiliyoruz. Hatıralarını ve emanetlerini her zaman yaşanmaya devam edeceğiz” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükümet tarafından ortaya atılan “Yeni Türkiye” söylemlerinin, şehitlerimizin kemiklerini sızlatan ve gazilerimizi üzüntüye sevk eden açılım sürecinin yeni bir parçası olduğunu bildirdi.

Müzakere sürecinin bölücü başının istek ve talepleri doğrultusunda sürdüğünü de iddia eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Yeni Türkiye” söylemlerinin arkasında Türkiye’nin bölünmesi, demokratik özerklik ve geniş kapsamlı af gibi ülkemizin hayrına olmayacak pek konusunun yer aldığını ifade etti.     

Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücüler var olduğu sürece Türkiye’yi bölmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğine de dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Vatan savunmasında cesurca öne atılanlara ve bu uğurda yaralanıp gazi olanlara, hayatını kaybedip şehit olanların yakınlarına bu ülkenin borcu olduğunu açıkladı.

Gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın sorunlarına çözüm bulunmasını da isteyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle gazilerimiz, şehit yakınlarımız ve milletimizin sesine kulak vererek açılım politikalarından vaz geçilmelidir. Bölücülükle mücadelede tarihi geçmişine uygun şekilde hareket edilmelidir.

Ayrıca gaziler arasındaki maaş farkı giderilmelidir. Muharip gazilerin çocukları öncelikli olarak iş imkânlarından yararlandırılmalıdır. Ayrıca bu gazilerimize, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından uygun şartlarla ve taksitlerle ev verilmelidir.”  

Editör: Haber Merkezi