Konu hakkında bir açıklama yapan Gelişen Özgür Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nimet Coşkun; “Anne ve Baba olmak çocuğunu dövmeye hakkı yoktur. Çocukların haklarını bilmesi için bir etkinlik yaptık. Bizde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde engelli olan çocuklarımıza anlayabileceği şekilde anlattık. Çocukların, sosyal, ekonomik ve kültürel her türlü imkândan faydalanması gerektiğini anlattık. Çocuklar her milletin güvencesidir. Çocuklarını ihmal eden ülkeler tükenmeye ve özlerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Çocuklarımıza verilen onlarca hakkı milli kültürümüzde görmekteyiz. Çocuklarımızın, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan tüm hakları elde ettiği bir dünya temenni ediyorum” dedi.
   
Gelişen Özgür Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Fatma Güler, çocukların haklarını slayt gösterisi yaparak çocuklara haklarını anlattı. 


   
Gelişen Özgür Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Özel Eğitim öğrencileri ise çocukların haklarının olduğunu bilmiyorduk. Meğer ne kadar çok hakkımız varmış. Öğretmenimiz Fatma Güler ve Okul Müdürümüz bizim bilmediğimiz birçok haklarımızı bize anlattılar. Bilgi sahibi olduk. Bundan sonra haklarımızı daha iyi anlıyorum ve ne tür haklarımız olduğunu diğer çocuklara da anlatacağız. Haklarımızı öğrendiğimiz için çok mutluyuz. Bu tür çalışmalar olmalı biz çok bilgi sahibi olduk, kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Editör: Haber Merkezi