İlçe Vaizi Yasin Güngör bu uygulamayı her Cuma vaaz verdiği farklı camilerde gerçekleştiriyor. Önce kısa bir şaşkınlık yaşayan cemaat kucaklaşmaya katılarak o fotoğrafın taşıdığı birlik mesajına tam destek veriyor.

Mersinin Toroslar İlçesindeki camilerde cemaat her Cuma birbiriyle kucaklaşıyor. Kardeşlik ve birlik ruhunu sadece söylemle değil bizzat dokunarak yaşatıyor. İlçede gelenek haline gelmeye başlayan uygulamanın mimarı İlçe Vaizi Yasin Güngör. Türkiye üzerine oynanan oyunlarda öncelikle birlik ve kardeşliğimizi hedef alan şer güçlerin tuzaklarına inat Yasin hocanın davetiyle her cuma namazı öncesinde cemaat yanındaki kardeşiyle kucaklaşıyor.

Müftülüğünde Vaizlik görevini yürüten Yasin Güngör, Cuma vaazından sonra yaptığı bir uygulamayla cami cemaatiyle kucaklaşmaya devam ediyor. Herkes sağındaki solundaki kardeşine sarılıyor, helalleşiyor. Yasin Güngör, Türkiye ve İslam âlemi olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde kardeşliğimizi pekiştirmek için yaptığı bu güzel uygulamayı her hafta İlçenin farklı camilerinde verdiği vaaz’ın ardından gerçekleştirmeyi ihmal etmiyor.

Geçtiğimiz hafta Bilal-i Habeşi Camiinde bu haftada Ayvagediği Yeni Camide vaaz veren Yasin Güngör açıklamasında;  “Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşliğimizi perçinlemek amacıyla Cuma Vaazlarımın sonunda çok anlamlı bir uygulama yapıyorum. Öncesinde Efendimiz aleyhissalâtu vesselâm'ın güzide arkadaşlarından Bilal-i Habeşi ile Ebu Zerr Ğıfari Hz. arasında geçen bir hadiseyi anlatıyorum sonra ayağa kaldırıyorum haydi bakalım şimdi herkes sağında solundaki kardeşi ile kucaklaşsın seni Allah rızası için çok seviyorum desin diyorum. Çok anlamlı bir manzara oluşuyor.”

CEMAATTEN GÖZYAŞI DÖKENLER OLUYOR

Vaiz Güngör; “Herkes birbiri ile kucaklaşırken ben de kürsüden "Rabbim birliğimizi dirliğimizi daim eylesin. Kardeşliğimizi baki eylesin. Bizleri tıpkı Sahabe efendilerimiz gibi Kardeş eylesin. Ezanlarımızı susturtmasın, Bayrağımızı indirtmesin. Bizi birbirimize kenetlenmemizi lütfeylesin. Aramıza tefrika sokmaya çalışanlara fırsat vermesin." diye duâ ediyorum. İnanın cemaatten gözyaşı dökenlerin olduğunu görüyorum.”şeklinde konuştu.

Cami cemaati emekli İmam Ziya Kılkaya; “Saygıdeğer hocam bütün bir cemaati ayağa kaldırarak kardeşlerimizle haşir ve neşrolmak adına birbirimize sarmaş dolaş oldular. Bu da çok güzel bir an oldu. Bundan dolayı hocamıza tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.”

Ayvagediği Yeni Cami Müezzini Huzeyfe Çobanlı da; “İlçe Vaizimi misafir ettik. Birlik ve beraberliğimiz açısından güzel bir kaynaşma oldu. Cemaatimiz birbirine sarıldı halellik isteyip sevgi temennisinde bulundular.”

Kardeşlik kucaklamasının yapıldığı Bilal-i Habeşi Camii ve Ayvagediği Yeni Camii cemaati, bir geleneğin yayılarak camilerden başlayan bu enerji ile birliğimizin daha da pekişmesini istiyor.

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: Haber Merkezi