Konferansın açılış konuşmasını yapan: Kahramanmaraş İlim Hizmet ve Yardımlaşma Derneği İHYA-DER başkanı İbrahim Çakmak, Filipinler de 12 yıldan beri faalitetlerine devam eden M.Rıza Derindağ kardeşimiz konuşmacı olarak katılacağı , Uluslar arası İslami Faaliyetler ve Risale-i Nur Konferansı hoş geldiniz diyorum..

     Kahramanmaraş İHYA İLİM HİZMET VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’nin, tertip ettiği uluslararası İslami faaliyetler ve risale-i nur konulu konferansa hoş geldiniz şeref verdiniz.

         Kuranın güneşi; risale -i nurların ,dünyada ve bilhassa pasifik ülkelerinde intışarı artarak devam ediyor. risale-i nurlar sayesinde tüm dünyada, hergün nice insan Müslüman olmakta ve İslami tanımaktadır. risale-i nurlardan bütün insanlık istifade ediyor.              

Üstad Bediüzzaman Said nursi ; Allahımız bir, Peygamberimiz bir, kitabımız bir, dinimiz bir ,vatanımız bir, bine kadar bir bir demekle ,birlik ve beraberliğin vaz geçilmez olduğunu bize önemle bildiriyor.

        Hem  mesleğimizin esası aczımutlak ,fakrı mutlak, şevki mutlak ve şükrü mutlak olduğunu ifade etmekle ;Rabbimize ne kadar Muhtaç olduğumuzu,bize ders veriyor.    

Bizim düşmanımız cehalet zaruret ve ihtilaftır; bu uc düşmana karsı sanat ,marifet ve ittifak sılahıyla cihat edeceğiz; düsturuyla da Müslümanların bütün müspet ilimleri kullanarak, çağın gereklerine uygun gelişmeyi göstermesi gerektiğini bizlere ders vermektedir.

        Misafirler, ben sözü birleşmiş milletler barış elçisi ,sayın doktor M.Rıza Derindağa bırakıyor.” dedi.

       Dünya Müslümanları ve Filipinler deki İslami Faaliyetleri anlatan Dr.M.Rıza Derindağ , BM Barış Elçisi , Risale-i Nur Enstitüsü Filipinler de başkanlığını yaptığını anlatarak, Uluslar arası İslami Faaliyetler ve Risale-i Nur anlattı.

       Bizim düşmanımız cehalet, zaruret, ihtilaftır, Bu üç düşmana karşı sanat , marifet, ittifak silahıyla cihad edeceğiz, diyen Bediüazzaman sözleri ile konuşmaya başlayan , dünyadaki gelişmeleri anlattı.

      M.Rıza Derindağ: Filipinler Rabbimizin inayet ve ikramı ile çok kısa bir zamanda hizmetlerimizin hızla neşvü nema bulduğu yerlerden birisi. Bu inkişafta Filipin insanının tevazuu, fakrı, okuma alışkınlığı ile birlikte Türkiye’den Nur ağabeylerin hüsnü zanla duaları, sahabet ve hamiyetleri var. Defaatle farklı topluluklar mabeyninde Filipin hizmetleri, hidayet haberleri, şevke medar inkişafat ifade edildi, anlatıldı.

      Risale temelli hazırlanan ders kitaplarının artık sadece Müslüman Özerk Bölge değil Memleketin Hristiyan okullarından da talep edildiğini İslam dininin her yerde anlatıldığını söyledi.

      Konferansa : Kahramanmaraş valisi Mustafa Hakan Güvençer, Baro Başkanı Vahit Bağcı, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi