İSKEP Projesi kapsamında gençlere yönelik yürütülen Yaşam Becerileri konulu eğitim seminerine konuşmacı olarak İSKEP Destek Uzmanı Berrin Bilgi katılırken, aynı zamanda gençlere Teşekkür Belgesi de takdim edildi.

Clarion Otel’de düzenlenen eğitim seminerinin açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, sınav döneminde olduklarından dolayı gençlere başarı dileklerini iletti.

Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize yönelik birçok etkinliğimiz var. Bunlardan bir tanesini örnek verecek olursak, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımız bünyesinde Gençlik Akademisi’ni kurduk. Bunun haricinde Yazarlık Atölyesi gibi faaliyetimizde de gençlere yönelik hizmet amaçlıyoruz.

Öncelikle burada bulunan arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu özellikle Engelliler Şube Müdürlüğümüz bünyesinde engellilere yönelik düzenlenen bir takım etkinliklerde gönüllü olarak yer aldılar ve yer almaya da devam ediyorlar.

Burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Belediye kanunda önceden olmayan bir madde konuldu. ‘Belediye hizmetlerine gönüllü katılım”. Belediyeler her ne kadar kamuya ait olsa da gönüllü olarak katılmak isteyenler belediye hizmetlerine katılabilir denildi. Bu son zamanlarda Avrupa Müktesebatında da yer alan bir kavramdı. Yerel yönetimlere halkın katılımı. Bu şu anlama geliyor. Belediyelerin bulunduğu yerde sivil toplum kuruluşları, yarı tüzel kişiliğe sahip kuruluşlar ve halk belediyelerin bir takım hizmetlerine gönüllü olarak katılabilir.

Bu bağlamda sizler de Büyükşehir Belediyemizin bir takım hizmetlerine gönüllü olarak katılıyorsunuz.  Benim sizlere söyleyebileceğim şey, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın bünyesindeki şube müdürlüklerimizin faaliyetlerine gönüllü olarak katılabileceğinizi belirtmek istiyorum. Engelliler Şube Müdürlüğümüz olabilir, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğümüzün sağlık alanı değil de sosyal bölümü olabilir.

Ben sözlerimi daha fazla uzatmadan tek kelime söylemek istiyorum. Gelin bu şehri beraber yönetelim, çalışmalarımızı beraber yürütelim” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Engelliler Şube Müdürlüğü faaliyetlerinde gönüllü olarak hizmetlere katılan gençlere Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Teşekkür Belgesi takdiminin ardından İSKEP Destek Uzmanı Berrin Bilgi, gençlere yönelik verdiği eğitim seminerinde ‘Yaşam Becerileri’ konusunu anlattı.

Zaman zaman sorular sorarak gençlere de söz hakkı tanıyan Bilgi, iletişim, empati, sorun çözme, önyargıları aşma, sosyal sorumluluk gibi konuları anlatarak gençleri bilgilendirdi.

Editör: Haber Merkezi