Vizyon projeleriyle sadece ilçesinde değil, tüm Kahramanmaraş’ta kendisinden söz ettiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, geçtiğimiz hafta Kadın Girişimciler Derneği’ni (KAGİD) konuk etti.

KAGİD Başkanı Kibar Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle makamında bir süre sohbet eden Başkan Okumuş, daha sonra beraberinde eşi Funda Okumuş, Kadın Kurulu Başkanı Özden Akkaya ve AK Parti Türkoğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Kardaş ile yapımı devam eden Kent Meydanı, İmalı Deresi etrafına yapılan rekreasyon alanı ve şelaleyi gezdiler. Akabinde ziyaretçi akınına uğrayan bölgede ilk olan Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezi’ne geçtiler.

KAGİD üyelerinin ata binmesi ve ok atmasında en büyük yardımcıları ise Funda Okumuş Hanımefendi oldu. Resmen ustalığını konuşturdu.

Yapılan hizmetlere hayran kaldıklarını belirten KAGİD Başkanı Kibar Özdemir, Türkoğlu’nun aradığı başkanı bulduğunu söyledi.

ÖZDEMİR; YAPILAN HİZMETLERE HAYRAN KALDIK

Türkoğlu’nun Başkan Okumuş ile büyük değişim dönüşümü yakaladığını söyleyen Kibar Özdemir;  “Gerçekten ben yıllarca Türkoğlu’na gelir giderim. Bütün yerleşim yerlerini tek tek biliyorum. Ama son birkaç yıldır Türkoğlu’nun çevresinin tamamen hızla değiştiğini gözlüyorum. Bugün gezdiğimiz yerleri büyük bir hayret içerisinde izledim. Kahramanmaraş’ın en gözde ilçesi haline gelmiş. Bu hizmetler Başkan Okumuş farkı. Yaptığı her çalışmayı en az 100 yıl ötesini düşünerek projelendirmiş. Bu anlamda kendisini kutluyorum. Bu güzellikleri bize yaşattığı için teşekkür ediyorum. Misafirperverliğine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Okumuş da, KAGİD Başkanı Kibar Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, dernek çalışmalarını ve kadın girişimci sayısının artmasını önemsediğini vurguladı.

Daha sonra gazetemize yaptığı çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Okumuş, göreve başladığı günden bu yana ekip ruhuyla aralıksız çalıştıklarını ifade ederek:

KENT MEYDANI İLÇEYE PRESTİJ KATACAK

“En prestijli projelerimizden bir tanesi belki de birçok şehirde olmayan kent meydanı projesiydi. Şuanda son aşamaya geldik. İnşallah Kurban Bayramı’ndan önce kent meydanını vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Yaklaşık 15 dönüm alana kurulu Kent Meydanı, içerisinde Osmanlı motifli saat kulesi, bütün vatandaşlarımıza hizmet edecek lavabolarıyla, tuvaletleriyle kadınlarımız için ayrı odalarıyla, yürüyüş ve bisiklet yoluyla güzel bir kent meydanı oluşturduk. Bunu başardığımız için çok mutluyuz.

YAŞAM STANDARDI YÜKSELİYOR

Yine Belediye binamızın taşınmasıyla beraber burasıda temizlendi ve meydana katıldı inşallah 3 ay sonra Hükümet Konağını da belediye binamızın yanına taşıyarak Hükümet Konağı yerini de Atatürk Meydanı haline getireceğiz. Nüfus çoğalsa bile burası nefes alınabilecek oturabilecek ferah bir meydan haline getiriyoruz. Çok güzel projelere imza attık. Amacımız Türkoğlu’nda vatandaşlarımızın iyi bir hayat standardını yakalamak ve bu standartla beraber sosyal yaşam çeşitliliğini arttırmaktı.

Bununla ilgili projelerimizin çoğunluğu bitti bir kısmı da devam etmekte. Yaklaşık 2,5 km bisiklet yürüyüş yollarıyla beraber 120 dönüm ve 30 dönüm olmak üzere birçok irili ufaklı parklarla beraber Türkoğlu ilçemiz moderne bir hale geldi.  

İLÇENİN EKONOMİSİ CANLANACAK

Yine aynı şekilde lojistik merkez, organize sanayi bölgesindeki fabrikalarımız faaliyete girmeye başladı. İstihdam yönünden 1500 istihdam sağlayacak Türkiye’nin 4. büyük cezaevi kompleksleri önümüzdeki ay açılıyor.

200 vatandaşımıza kurayla belirlediğimiz TOKİ konutları bitti. İnşallah Eylül ayının ilk haftasında vatandaşlarımız buraya taşınacak. Yine müteahhit marifetiyle doğalgazlı daireler vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor.

EĞİTİMDE FİZİKİ YAPI TAMAM BAŞARI BERABERİNDE GELECEK

Eğitim alanında yaklaşık milletvekilleriyle beraber 30’a yakın okul yaptırdık. Bu seneki yatırımlarla Kahramanmaraş’ın en gerisinde fiziki gerçekleşmesi olan eğitim durumundan şuan en ön sıralara geçiyoruz. Eğitim alanlarımızda da çalışmalar çok güzel devam ediyor. Yine Üniversiteye 2 tane bina hediye ettik. Orada da yaklaşık 2 bin öğrenci olacak. Burada yaklaşık 8 ayrı bölümde sanayimize eleman yetiştirecek Meslek Yüksekokul bölümleri, lojistik, gardiyanlık, muhasebe, tekstil gibi alanlarda bölümler oluşturuldu ve alımlar başladı. Yine İslami Birimler Fakültesi bu sene 2. sınıfa geçti. Yeni öğrencilerde inşallah bu sene buraya gelecekler.

3. METROPOL İLÇE OLACAĞIZ

Kahramanmaraş’ın Adana yolu üzerinde olması ve Akdeniz iklimi şartı nedeniyle Türkoğlu gerek tarımıyla gerek sanayisiyle gerek yayla turizmiyle ön plana çıkan bir ilçe. 11 ilçe içerisinde nüfusu en hızlı artan ilçedir. Önümüzdeki 10-15 yıllık zaman içerisinde 100 binlere dayanacak ve Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi olacağının inancındayız.

Bu vesileyle anayol güzergahı üzerinde imar çalışmalarımız devam ediyor. Ulaştırma Bakanı’yla görüşmelerimiz neticesinde Kahramanmaraş Nurdağı arasındaki 44 km’lik beton kaplamasının yüzde 80’i bitti. İnşallah önümüzdeki yılda tamamı bitecek. Aydınlatma çalışması da en kısa zamanda bitecek. Yani insanlar Türkoğlu’ndan Maraş’a aydınlık bir yoldan gelecek.

SPORA TAM DESTEK

4 tane futbol sahamız 3 tane yüzme havuzumuz ve basketbol voleybol halı sahalarla beraber spor alanında da büyük projelere imza attık. Amatör spor kulüplerine desteklerimiz devam ediyor. Bizimde Türkoğlu Spor Kulübümüz vardı.

Yine ilk geldiğimizde gururumuz fabrika çalışmamız devam ediyor. Marangozhane, sera, demir  doğrama atölyeleri ve kum ocağıyla beraber Türkoğlu’ndaki başarımızın altında büyük geri plandaki en iyi atölyelerdir.

Doğalgazda yüzde doksanlardayız az bir kısım kaldı. Bunları da inşallah bu sene bitireceğiz.

44 mahallemizde yaklaşık bugüne kadar 2 milyon metre kare parke taşı yaklaşık 700-800 bin metrekarede Büyükşehir Belediyemizle beraber asfalt çalışması yapıldı. Mahallemizdeki bu yol çalışmaları Eylül Ekim itibariyle bitiyor. Mahalle içi yol çalışmalarında Eylül-Ekim civarında bitmesini amaçlıyoruz.

GÖÇ VEREN DEĞİL GÖÇ ALAN İLÇE OLACAĞIZ

Başta söz verdiğimiz gibi Türkoğlu’muzu Kahramanmaraş’ımızın en çok gelişen en hızlı gelişen göç veren değil göç alan ilçesi haline getireceğiz. Türkoğlu’na gelen en büyük eleştiri buraya gelen memurların oturacak ve kalacak yerlerinin olmaması nedeniyle Maraş’a gitmesiydi. Ama şuanda Maraş’ta ne varsa Türkoğlu’nda da o var. Memurlarımızın büyük kısmı burada kalıyorlar. Sosyal yaşam alanlarıyla daireleriyle konutlarıyla sadece memur değil dışarıdan göçte alıyoruz. Organize sanayilerimizle beraber yaklaşık 80 civarında fabrikamız var bu sayı gittikçe de artıyor. Zaten nüfus artışına baktığımız zaman şuan en hızlı artan nüfusa sahibiz. İnşallah 2023’de 100 bine yaklaşacak nüfus olacak” dedi.

BAŞARININ SIRRI…

Projelerinin konuşulduğunu, görmek için ilçeye gelindiğini söyledik. Sıradışı bir durum, bu başarının sırrı ne diye sorduk.

Başkan Okumuş’un cevabı ise şu şekilde oldu: “Sırrı bizim doğuştan belediyeci yeteneğimiz var. Beyoğlu’nda 10 yıl başkanlık yaptım. En az parayla, en büyük farkındalık yaratacak projeleri gerçekleştiriyoruz. Yoksa normalde devletimizin göndermiş olduğu parayla sadece belediyemizin sabit masrafları karşılanabilirdi. Bu büyük projeleri yapmak için ekstra ticari zekayla beraber belediyemize gelir getirici çalışmalar yapıyoruz. Yani konular, dükkanlar vs yapıyoruz. Belediye çalıştıkça vatandaşlarımızda gönül rahatlığıyla paralarını belediyemize yatırıyorlar.

Belediyecilik 21.yüzyılda sıradan projelerden ziyade farkındalık yaratacak projeler yapmalılar. At Çiftliği ve Okçuluk Tesislerindeyiz. Bu Türkiye’de fazla olan bir proje değil hatta ilimizde de yok. Onun için yoğun şekilde de vatandaşların ziyaret akımına uğruyor.

Amacımız insanların Türkoğlu’nda oturduğundan dolayı rahatlıkla dışarıda “biz Türkoğlu’nda oturuyoruz, Kahramanmaraş’ımızın en yakın ilçesiyiz. En iyi hizmetleri alıyoruz” diye gururla söyleyebilmelerini sağlamak. Tabi ekibimizi de iyi oluşturduk. Birazda başarı ekip ruhundan kaynaklanıyor. Milletvekillerimiz de Türkoğlu çalıştığı için her türlü yatırımı da buraya gönderebiliyorlar” dedi.

VAAT ETTİKLERİMİZİN FAZLASINI YAPTIK

Cevabını bildiğimiz bir soruyu kendisine yönelttik. “Yerel seçimler yaklaşırken, vaatlerinizin ne kadarını gerçekleştirdiniz?” dedik Başkan Okumuş, “Fazlasını bile yaptım” dedi ve ekledi:

“Projeleri fazlasıyla bitirdik. Seçime kadarda o yüzde on yüzde yirmilik projeler var onları da rahatlıkla bitireceğiz hatta verdiğimiz sözlerin dışında vermediğimiz açıklamadığımız projeleri de yaptık. Sizlerin de bildiği gibi seçimde oylarımız artarak yükseldiğini görüyoruz. Vatandaş memnuniyeti bizim için önemli onu da vatandaşımız gösteriyor.

Önümüzdeki yerel seçimlerin 24 Haziran seçimleri kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü İstanbul Ankara gibi nüfusun 4’te birine hitap eden belediyelerin tekrar AK Parti tarafından alınması kazanılması önemli. Bizler belediyeciliği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik, izinden gidiyoruz.  Başbakan olmasıyla beraberde Belediye Başkanlarının önünü açmıştır. Onun için 2019’da yine inşallah adaylığımız devam edecek. Yapacağımız yine birçok çalışmalar olacak. Türkoğlu’nu Maraş’ın Binevleri gibi modern gelişmiş bir yaşam merkezi haline dönüştürene kadar çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi