AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur ile birlikte Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kahramanmaraş’a yapılan yatırımların ve pandemi sürecinin değerlendirildiği toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kısaca yaptıkları çalışmalardan bahsetti

İlçelerde düzenlenen Değerlendirme ve İstişare toplantılarından bahseden Başkan Güngör; “Her bir ilçemizde değerlendirme ve İstişare Toplantıları düzenliyoruz. Şu ana kadar 6 ilçemizde gerçekleştirdik, diğer ilçelerimizde de en kısa sürede yapacağız. Özellikle bu toplantılarımıza basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte gidiyoruz. Alanı birlikte görmemiz, istişare etmemiz, değerlendirmemiz açısından değerli buluyorum. Ayrıca bu ziyaretlerimizden ilçelerimizde memnun ve son derece de verimli geçtiğini düşünüyorum” dedi.

Pandemi sürecinin planların yeniden gözden geçirilmesine neden olduğunu belirten Başkan Güngör, “Şehrin ihtiyaçlarına dönük birçok şeyi planladık, eylemlendirdik, zamanlandırdık. Ancak pandemi süreci planlarımızı, hedeflerimizi bir kez daha gözden geçirmemize neden oldu. İnşallah süreç bu şekilde ilerlediği takdirde hedeflerimizde çok büyük sapma olmayacak” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAM  BUGÜN, ÖNSEN KÖPRÜSÜNDEN GEÇİLECEK

Önsen Köprüsünün çalışmasına başlandığını söyleyen Başkan Güngör,  “gelecek yıl bugün köprüden geçileceğini ve bitinceye kadar o güzergahta alternatif bir yol açacaklarını belirtti.

YEDİKUYULAR’DA 3 ÖNEMLİ PROJE

Yedikuyular Bölgesini 4 mevsim turizme kazandırmak istediklerine vurgu yapan Başkan Güngör; “Yedikuyular Kayak Merkezi’nde ise 3 önemli alt yapı çalışmamız var. Öncelikle girişlerde gelişigüzel yeme içme mekanlarını kaldırıyoruz. Şu an bir bedesten çarşısı yapımına başladık, ekiplerimiz çalışıyor. Sezona hazır hale gelecek ver bu çarşı yılın 12 ayı çalışacak.  

Aynı şekilde kayak merkezinin orda çok nezih bir mekan inşaa edeceğiz. Cafe restoran tarzında terası olan bir mekan. Projesi tamamlandı, çok kısa sürede yapımına başlıyoruz.

Yine o bölge bungalov evleri ihalemiz son aşamaya geldi, yatırımcılarda var, bugün yarın ihale etmiş olacağız. Bu 3 alt yapı çalışmasıyla kayak merkezimizin standardını bir üst seviyeye çıkarmış olacağız.

Kayak merkezimizin sadece bölgemizde 10 milyon nüfusa hitap eden bir kapasitesi var. İnşallah Türkiye ve uluslararası tanıtımla her yıl daha da bu potansiyeli artırmış olacağız. Şu an itibari ile 150 bin civarında bir ziyaretçi potansiyelimiz var. Bu seneki hedefimizin 500 bin olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu hedefi bulduğumuzda şehrimizin ekonomisine de çok ciddi bir katkı sağlayacak” dedi.  

ŞEHİR GİRİŞİNE CAZİBE KAZANDIRACAĞIZ

Kılavuzlu Millet Bahçesi’nin şehrin girişine cazibe kazandıracağını belirten Başkan Güngör, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Bir diğer husus Kılavuzlu Millet Bahçesinin bin dönümlük kısmının 2 yüz dönümlük kısmı TOKİ tarafından 7 Temmuz tarihinde ihaleye çıkarılacak. Bu da şehrimizin girişine çok büyük bir cazibe kazandıracak.

Aynı şekilde bunun devamı olan EXPO alanını içerisine alan o bölgeyi Onikişubat Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek’le beraber çalışarak şehrimizin girişini güzelleştirmiş olacağız.

KAPALI ÇARŞI RESTORASYON ÇALIŞMASINDA PROJE TAMAMLANDI

Kapalı Çarşı dış görünümünü düzenleme çalışmasında ise projemiz tamamlandı, ihale aşamasına geldik. Burada 3 tane örnek yer yapacağız. Bununla ikna edemediğimiz birkaç hemşehrimiz var inşallah onları ikan etmiş olacağız. İnşallah çok kısa sürede başlayacağız.

TEKKE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Tekke Kentsel Dönüşüm Ofisini TOKİ’ye devrettik, bugün yarın ihaleye çıkacak ve inşallah bu sene oranın kaba inşaatı da bitmiş olacak. Kurtlar Bölgesinde de bin konutluk ihale yapılacak, bu yıl orası da belli bir aşamaya gelecek. Tekke için 200 konutluk daha önce yapılan ve inşaatı yarım kalan kısmı da biz bitiriyoruz. Hak sahiplerine bu yıl teslim etmiş olacağız.“

Başkan Güngör, ilçelerde de ciddi yatırımların başladığını sözlerine ekledi.  

Editör: Haber Merkezi