Başkan Erkoç mesajında şu görüşlere yer verdi:

“İdrak ettiğimiz mübarek üç ayların içerisinde tevbe kapılarının açıldığı rahmet ve mağfiret gecelerinden biri olan Miraç Kandiline kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Miraç hadisesi, Peygamber Efendimizin Recep Ayı'nın 27. gecesi Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü yolculuğu ifade eder.

Miraç Kandili de, İslam âleminin bu müstesna hadiseyi idrak edişidir. Gönüllerimizin büyük coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin o kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, bu müstesna geceyi en iyi şekilde ihya etmeye çalışmalıyız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) insanlık adına Âlemlerin Rabbiyle buluştuğu ve insanlığın kurtuluşu için çeşitli müjdelerle geri döndüğü bu kutsal gecede, vatanımızın selameti ve hayırlı hizmetlerin devamı için de dua etmeliyiz.

Bu vesileyle yapacağımız dualarla, Müslümanların ilk kıblegâhı, Yüce Nebi’nin(s.a.v) miraca yükseldiği kutlu mekân Mescid-i Aksa’nın mümin gönüllerle yeniden özgürce buluşacağı günlerin çok yakın olacağını umut ediyor, bu mübarek gecede hepimizin; güzelliğe, hayra ve hakkın rızasına ulaşacağı bir gönül yolculuğu diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi