Başkan Çuhadar, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Basın-iş yasasının 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine çok önemli kazanımlar elde ettikleri 212 sayılı yasanın değiştirilmesinin yıldönümü olarak o günden bu güne kadar 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmakta.

Gazeteci demek, halkın sesi olabilmektir. Halkın sesini tarafsızca duyuran tüm gazetecilerimize emekleri için teşekkür ediyorum.

Basının görev yapabilmesi için temel şart, basın özgürlüğünün sağlanması ve ekonomik sıkıntılardan arındırılmış bir sektörün oluşmasıdır.. Demokrasilerin gelişimi; Özgür, tarafsız, bağımsız bir basınla olur. Ancak ülkemizde basın sektöründe her yıl artarak yaşanan ekonomik sıkıntılar katlanarak büyümekte ve çalışan gazeteciler işten çıkarılma sorunu ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Ekonomide yaşanan sıkıntıların yanında bugünün basın bayramı olmasını sağlayan 212 sayılı yasa maalesef 1961’den bu yana geçen 60 yılda budanmış ve gazetecilerin kazandıkları haklar bir bir yok edilmiştir. Bu olumsuzluklar basının tarafsızlığını bitirmesine neden olmaktadır.

Ancak her şeye rağmen, “Doğru haber vermek, tarafsızlık, objektiflik ve özel hayata ve kişilik haklarına saygı” basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Tüm arkadaşlarımız bu değerlere bağlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerine dair inancım tamdır. Şu bir gerçektir ki; bu ilkelere uymayan, halkın haber alma gerçekliklerini, öğrenme haklarını savunmayan basının saygınlığı da inandırıcılığı da olmaz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle vefat eden gazeteci büyüklerimize Allahtan rahmet dilerim.  Çalışan ve çalışmayan, işsiz kalan gazeteci arkadaşlarımın gelecek yıllarda daha iyi koşullarda görev yapması umuduyla ve bu tüm olumsuz koşullarda bile meslek onurunu koruyan gazeteci arkadaşlarımın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi