Başkan Çeleğen mesajında;

“Maraş halkı, ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan unutulmaz bir halktır. Yıllar önce Sütçü İmam, Aslan Bey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe gibi kahramanların başlattığı o büyük direniş destanı Türk milletinin kurtuluşunun da ilham kaynağı olmuştur dedi. 

Bugün, top yekün millet olarak birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, aynı duyguları taşımanın ve yaşamanın, tasada ve sevinçte bir olmanın, “ben” yerine “biz” demenin günüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kahramanmaraş'a vermiş olduğu "İstiklal Madalyası", 91 yıldır Kahramanmaraşlıların olduğu gibi tüm Türkiye'nin göğsünü kabartmaya devam etmektedir.

Türk Milletinin en büyük milli destanlarından biri olarak tarihteki yerini alan ve TBMM tarafından da kahramanlık nişanesi olan İstiklal Madalyasının verilişinin 84. yıldönümünü kutluyor, bu onuru bize kazandıran ve bu madalya ile bizi onurlandıran kahraman ecdadımızı minnetle rahmetle anıyor, tüm Kahramanmaraşlıların bu onur ve gurur gününü tebrik ediyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi