Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençlik Kolları İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Vefatının Yıl Dönümünde Asım’ın nesli Akif’i anıyor isimli programlar çerçevesinde çeşitli programlarla andı. İlk olarak Özel İdare Binası önünde vatandaşlara karanfil dağıtılarak, çeşitli ikramlar yapıldı.

Etkinlikle ilgili kısa bir açıklama yapan Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkan Vekili Celal İpekçi, “Vefatının yıl dönümünde bize Mehmet Akif Ersoy’u hatırlatan Gençlik Kollarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra Anma Programı Öğretmenevi Yanında Bulunan Kıraathanede Düzenlenen Şiir Ve Kuran Tilavetiyle Devam Etti. Programa Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektor Yardımcısı Fatih Kıllı, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi Başkan Vekili Celal  İpekçi, Lösemili Çocuklar Vakfı Kahramanmaraş Temsilcisi Gülseren Altay, Kahramanmaraş Genç Yazarlarından Yaşar Demirel, Cami İmamları, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençlik Kolları ve Üniversite Birimi Yönetim Kurulu ve Gençler katıldı.

Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Tural Şahbazlı, “ Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 78. Yıl Dönümü Dolayısıyla, “Asımın Nesli Akif’i Anıyor” isimli anma programlarımız çerçevesinde bu etkinliği düzenliyoruz. Bizler bügün Üstadımızın düşlediği Asım’ın nesli olarak yetişiyoruz ve buradayız. Etkinliğimize katkı sağlayan tüm gönül dostlarımıza, Şube Başkanlığımıza, değerli ekibimize, Dulkadiroğlu Belediyesine, yanımızda olan ve olmak isteyipte olamayan, olacaz deyipte olmayan her kese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi