Nurhak'ın büyük hizmetlere layık bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Akkuş, ilk etapta çevreye yönelik yatırımı hayata geçirme amacında olduklarını kaydetti. Birinci kademe kanalizasyon şebekesinin İller Bankası tarafından ihalesinin yapıldığını belirten Akkuş, 54 kilometre uzunluğundaki şebekenin 54 kilometre olduğunu söyledi.

Başkan Akkuş, şöyle konuştu:

 “Nurhak'ın en büyük eksikliklerinden olan kanalizasyon şebekesinin yapımı, 54 kilometrelik birinci kademe kanalizasyon şebekesinin yapımı için Milletvekili sayın Mahir Ünal ile görüştük ve destek sözü aldık. İnşallah bu hizmet kısa zamanda gerçekleştirilecek. 9 milyon TL'ye mal olacak olan kanalizasyon projesinin yüzde 50'lik kısmı hibe desteği, kalan yüzde 50'sini ise 15 yılda ödeyeceğiz. Şehir merkezinden geçen karayoluna döşenmesi için kilit parke taşları geldi. Şuanda bu taşları döşemiyoruz. İki defa yolun kırılmasına gönlümüz razı olmuyor.”

Büyük bir park alanı yapacağız:

Başkan Akkuş, ilçe halkının zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmelerine imkân sağlamak amacıyla büyük bir park yapmak için kolları sıvadıklarını da belirterek, 4 bin metrekarelik bir parkı bu sene hizmete açacaklarını söyledi ve şuy açıklamalarda bulundu:  “Nurhak Belediye Başkanlığı yanındaki 4 bin metrekarelik alana büyük bir meydan ve park yapacağız. Bu alanın tamamına sahip olabilmek için bin 843 metrekarelik bir alanı kamulaştırdık. Belediyemize ait 2 bin 157 metrekarelik alan ile birlikte toplam 4 bin metrekarelik bir alana sahip olduk. Bu alana Cumhuriyet Meydanı ismini vereceğiz. Resmi bayramlar ve törenleri burada yapacağız. Güzel bir Atatürk Anıtı bırakacağız. İçerisinde çocuk parkı da yer alacak. Meydan düzenlemesi için ise proje yarışması gerçekleştireceğiz. Yurt içinden ve yurt dışından katılım bekliyoruz. Bu meydan ve park, yaklaşık 700 bin TL'ye mal olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi