Parti binasında yapılan toplantıda, adaylık açıklamasında konuşan MHP İl Başkan Adayı Adem Gürz, açıklamaya gelmeden önce şehitliği ziyaret ettiğini söyledi, ülkücü kimliğinin oluşmasında büyük payı bulunan ve 5 yıl önce hayatını kaybeden Ahmet Sayın’a rahmet diledi, sonra da partilerinin altı ay sonra yapılacak olan seçimler için iddialı olduğunu kaydetti.

Gürz, konuşmasının devamında: “Ülkücü hareketin kurucusu, Türk Dünyasının unutulmaz lideri, Cennet Mekan Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ ve tüm ülkücü şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  Hareketimizin Lideri, Bilge İnsan, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ Beyefendiye saygı, muhabbet ve bağlılıklarımı arz ediyorum.

Partimizi altı ay sonra yapılacak seçimlere hazırlayacak, ülkücü hareketi iktidara taşıyacak teşkilat kadrolarını oluşturan,  ilçe kongrelerimizi  ülkücü harekete yakışır bir şekilde, demokrasi şölenine dönüştürerek bitirdik. 25 ocakta yapılacak olan il kongresiyle, kongre sürecini tamamlamış olacağız. İnanıyorum ki, il kongremiz de birlik, beraberlik ve coşku içerisinde geçecektir” dedi.  

Teşkilatın içinden geldiğini ifade eden Adem Gürz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bizler Türk Milliyetçiliği Davasına gönül vermiş insanlar olarak her zaman ülkemizin ve milletimizin dertleriyle dertlendik. Değerlerimizin korunması, bayrağımızın inmemesi, ezanımızın susmaması için hep bir mücadele içinde olduk. İnandığımız değerlerin başarılı olması, davamızın iktidar olması için, güçlü, çalışkan ve sağlıklı bir teşkilat yapısının olması gerektiğine inanıyoruz. Bu teşkilat yapısının oluşması için sorumluluk almak gerektiğini düşündük.

Teşkilatın içinden gelen, uzun yıllar Ülkü Ocakalarının her kademesinde görev yapan, bir dönem  MHP il yönetiminde bulunan , Genel Merkez Siyaset ve Liderlik Okulu mezunu biri olan, tüm yaşamı boyunca  ülkücü hareketin temel ilke prensiplerinden taviz vermeyen bir ülküdaşınız olarak, partimin bana ihtiyacı olduğunu düşündüm ve 25 ocakta yapılacak olan kongrede, Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlığına aday olmaya karar verdim.

Davamızın ve teşkilatımızın başarısı için, çıkmış olduğumuz bu yolda arkadaşlarımızla belirlediğimiz  sloganımız  ‘ORTAK DİL, ORTAK DUYGU YOĞUNLUĞU VE ÖZE DÖNÜŞ HAREKETİ’  dir.

Bilgili, donanımlı, teşkilatın içinden gelen çalışkan insanları bir araya getirerek, güçlü bir yönetim oluşturmak ve partimizi layık olduğu yere taşımak istiyoruz. Kahramanmaraş gibi milliyetçi, muhafazakar tabanı olan bir   şehirde, iyi çalışan, güçlü  bir  teşkilatın iktidar olmasının önünde hiçbir engel yoktur.

Şehrimiz de ana muhalefet olan partimizi, teşkilatımızın gür sesi, dinamik ve enerjik duruşu, iradeli bakışı, samimi yaklaşımı ve sosyal projeleri ile iktidar yapmaya  söz veriyoruz.

Şehrimizin sorunlarını  ve problemlerini her ortamda dile getirecek ve takipçisi olacağız. Yan kuruluşlarımız, sivil toplum örgütleri, odalar ve basınımızla yakın iletişim içinde olacağız ve etkili bir muhalefetle iktidara yürüyüşü hızlandıracağız.

Türk Milletinin ve Devletinin tüm değerleri ve kazanımları her gün lime lime edilerek ayrılığa ve yok edilmeye doğru sürüklenmektedir. Milli ve manevi bütün değerlerimizle kavgalı olan bir iktidar, vatan ve devlet düşmanları ile el birliği yapmış, ülkemizi karanlığa doğru sürüklemektedir. Türk Milletinin son kalesi,tek sığınağı  Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Ülkemizin ve milletimizin bizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Bu kadar ihtiyacın hasıl olduğu bir durumda parti teşkilatlarımızın  her anlamda güçlü, dinamik, sağlıklı bir yapıda olması gerekir.

Teşkilatlarımızın,  kurumsal kimliğini yansıtan çalışmaların yanında, liyakatli ve direnme gücünü gösteren bir duruşu olmalıdır. Partimizin başarısı için birlik ve beraberliği sağlayacak, gönül seferberliğini başlatacağız. Bütün ülküdaşlarımıza ulaşacağız. Beraber çalışmaya ikna edeceğiz. Geçmişte görev yapan büyüklerimizle istişareye önem vereceğiz. Bütün partililerimize değer vererek ayrışmalara son vereceğiz. Hak için, halka dönük siyaset izleyip, halkımızın yüreğine dokunacağız. Her zaman halkımızın içinde olacağız. Onlar gibi yaşayıp, onlar gibi konuşup, onlardan biri olduğumuzu hissettireceğiz. Halkımızın derdiyle dertlenip, sevinciyle gülümseyeceğiz. Halkımızın hak ve hukukunu koruyacak ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz.

Bir sabah namazını Ahır Dağı’nda kılarak, bu kutlu yürüyüşü başlatacağız. Anadolu’nun yeniden fethinin ilk ateşini Kahramanmaraş’tan yakacağız.  Bu ateş hepimizi yakacak. Ülkemize dağılacak. İhanet zincirleri kırılacak. Milletimiz üzerindeki kara bulutlar dağılacak.2023 Lider Ülke Türkiye’sinin tohumları saçılacak, Milliyetçi Haraket’in iktidarı ile ilk defa bu topraklara barış, mutluluk ve huzur gelecek.

Bu düşünceler ve idealler ışığında 25 Ocak 2015 Pazar günü yapılacak olan kogremizin ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini diliyorum. Güçlü olduğumuza ve başaracağımıza inanıyoruz.

İl başkanlığına aday olan tüm arkadaşlarımız bizim için çok değerlidir. Buradan hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Medeni cesaretlerinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum.”

Adaylık açıklamasına katılanlar arasında, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, Türkoğlu İlçe Başkanı Orhan Sarı,  30 Mart mahalli seçimlerinde belediye başkan adayı olan Yusuf Temizkan ile Neslihan Koca Nergiz ve partililer yer aldı

Açıklamasının ardından Gürz,  basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı.

ADEM GÜRZ KİMDİR?

Gürz, kendini şu şekilde tanıttı:

10.04.1976 Yılında K.Maraş’ın Elbistan  ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimi mi Elbistan’da tamamladım. 1997 yılında K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesini kazandım, 2001 yılında mezun oldum. 2002 yılında aynı üniversitede ve fakültede yüksek lisans  eğitimine başladım. 2005 yılında elma fidanlarına benzin adenin maddesinin etkisi isimli tezi vererek yüksek ziraat mühendisi olarak okul hayatımı noktaladım.  2008 yılında halk sağlığı ilaçları ve ilaçlama hizmetleri, park peyzaj, tarımsal danışmanlık ve projeler gibi işleri yürüten bir şirket kurdum, 7 yıldır şirket yönetim kurulu başkanı olarak çalışmalarıma devam ediyorum.  İlk ergenlik yıllarımdan itibaren ülküocaklarına gitmeye ve ülkücü dünya görüşü edinmeye başladım. Uzun yıllar teşkilatlarda görev yaptım. Çok sayıda şiir ve makale yazdım çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı.  Az Fransızca bilen, evli ve isimleri Alperen ile Almıla olan iki çocuk babasıyım..

Ülkücü hareketi  tanımam, öğrenmem ve ülkücü olmaya çalışmak için mücadelem 1991 yılında bir öğretmenimin gayretleri ile başladı. Sonraki yıllarda aktif olarak teşkilatlarda çalıştım ve davama hizmet etmeye devam ediyorum.

ÜLKÜOCAKLARI VE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNDE BULUNDUĞUM GÖREVLER

  • 1993 Lise teşkilat başkanlığı.
  • 1993—1997  Ülkü ocaklarında liselerden sorumlu ocak yöneticiliği
  • 1997 Ziraat Fakültesi başkanlığı
  • 1998 Üniversite teşkilatı disiplin masası başkanı.
  • 1999 Üniversite teşkilatı 2. başkanlığı.
  • 2000 Üniversite başkanlığı.
  • 2001 Üniversiteden sorumlu ocak yöneticiliği
  • 2002 Orta Öğretimlerden sorumlu ocak yöneticiliği.
  • 2003 Türkoğlu ilçesi ocak başkanlığı.
  • 2004–2008 yılları arasında ocak yöneticiliği bünyesinde basın yayın masası, eğitim masası, bürokrasi masası, başkanlıkları.
  • 2010-2012  Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeliği.
  • 2014 MHP GENEL MERKEZİ SİYASET VE LİDERLİK AKADEMSİ 9. DÖNEM MEZUNU

 

Editör: Haber Merkezi