6-12 yaş arası çocukların toplu namaza başlama merasimi olan “7 yaşında namaza başlıyorum çocuk şenliği” Ülkemizin üçüncü büyük camii olan Abdülhamit Han camiinde gerçekleştirildi. Programa Diyanet İşleri başkanlığı Bilgi İşlem daire başkanı Dr. Ömer menekşe de katıldı.

3 bin çocuğun katıldığı şenlikte ailelerde çocuklarını yalnız bırakmadı. Abdülhamit han camiine gelen çocuklar, Kahramanmaraş İmam hatip Lisesi Mehteran takımı eşliğinde bir birinden güzel söylenen marşlarla karşılandı.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Abdülhamit han camii ile Tün Din Hizmetleri derneğinin organizesiyle yapılan şenliğin sunumunu Abdülhamit Han camii İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçi yaptı.

Programın açılış konuşmasını Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher yaptı. Müftü Gevher çok duygulandığını belirttiği konuşmada, çocukların namaza başlamasına vesile olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Daha sonra Tüm Din Hizmetleri Derneği başkanı Metin Kaçan da bir selamlama konuşması yaptı, duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Diyanet İşleri başkanlığı Bilgi İşlem Daire başkanı Dr. Ömer Menekşe iyi bir evlat yetiştirmenin önemine değindi. Menekşe konuşmasında; “ Her anne babanın hayırlı bir evlat yetiştirmesi, sahip olması dünyanın en büyük nimetidir. Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin. Bu çocuklar bizim evladımız ve onlar sayesinde büyük bir nimete sahibiz. Fakat büyük bir imtihanla da karşı karşıyayız. Nedir o? derseniz, evinize, barkınıza, malınıza, mülkünüze bu çocuklar varis olacak. Peki, bizler bu çocuklarımızı seccademize varis olacak şekilde yetiştirdik mi? İşte bunu yapamamış isek vay halimize. Peygamberin dilinde cennet çiçekleri olan cıvıl cıvıl çocuklarımız bizim kapanmayan amel defterimizdir. Yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getiririz. İlk manevi aşıyı işte orada çocuğa yaparız. Eğer gerçekten büyük hesap gününe çocuklarımızı seccademize varis olarak hazırlayabiliyor isek biz ve çocuklarımızda büyük günün sınavına hazırız demektir. Emeği geçenleri, çocuklarımızı, ana babalarını tebrik ediyorum.”dedi

Erkek çocukların beyaz takke ve gömlekle, kız çocukların ise beyaz başörtüsüyle katıldıkları 7 yaşında namaza başlıyorum çocuk şenliğinde, Ezanı Murat Gönlü okudu. Daha sonra iki rekât tüm çocuklar namaz kıldılar. Çocuklara İmamlığı ise Mustafa Çuhadar adlı çocuk yaptı. Programın Kuran tilavetini ise Emir dağ adlı çocuk okudu. Hutbeyi de Mahmut Sami Ustaoğlu adlı çocuk gerçekleştirdi. Ayşe Zişan uzun adlı kız çocuğunun duasıyla program son buldu. Çocuklara daha sonra cami bahçesinde Hacivat –karagöz kostümlü gösteri sunuldu. Belediye İkram çeşmesi de misafirlere limonata ikramında bulundu.

Programda Kahramanmaraş büyük şehir belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç başta olmak üzere yaklaşık 3 bin çocuğa bisiklet ve çeşitli hediye takdim edildi.

Programa, Diyanet İşleri başkanlığı bilgi işlem daire başkanı Dr. Ömer Menekşe, Kahramanmaraş Büyük şehir belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, 12 Şubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu belediye başkanı Necati Okay, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İlçe Müftüleri Davut Polat, Beyazıt Kanat, Diyanet-Sen Şube başkanı Ekrem Arslan ile aileler ve cemaat katıldı.























Editör: Haber Merkezi