İşte uygun fiyata uçak bileti bulmanın tüyoları: 

1.Biletinizi erkenden alın

Ucuz uçak bileti denilince akla gelen ilk şey erken rezervasyondur. Uygun fiyatlı uçak bileti arıyorsanız, bilet alma işini ertelememelisiniz. Özellikle sık seyahat edilen dönemlerde bileti ne kadar geç alırsanız o kadar yüksek fiyatlarla karşılaşırsınız.

Halbuki birkaç ay önceden arayışa geçerseniz, fırsat ve ekonomi sınıfı biletleri yakalama şansı elde edersiniz. Bunun için tatil planınızı önceden belirleyip 6-7 ay öncesinden bilet almanızda fayda var.

Uçakta yer azaldığı için uçuş tarihine 2 hafta kala uçak bileti fiyatları genelde büyük bir yükselişe geçiyor. Bu yüksek fiyatlara maruz kalmamak için uçuş tarihinden 3 ile 6 ay öncesinden bilet arayışına geçin ve bulduğunuz ucuz bileti hemen alın.

2.Uçuş tarihinde esnek olun

Uygun fiyata uçak bileti bulmada en önemli etkenlerden biri de uçuş tarihi. Bazı havayolu firmalarının aynı hafta içindeki farklı günkü uçuşlarında fiyat farkı olabiliyor. Seçtiğiniz tarihte bilet fiyatı daha yüksek olup iki gün sonrası veya öncesinde daha uygun olabiliyor. Bu durumda eğer tarihi kesinleşmiş bir toplantınız veya katılmanız gereken bir davet yoksa, o hafta içindeki en uygun uçak biletini tercih edip seyahat tarihinizde ufak bir değişikliğe gidebilirsiniz.

3.Uçak bileti sorgulama sitelerinden faydalanın

Uçak biletini uyguna bulmanın en pratik ve hızlı yollarından biri de uçak bileti sorgulama siteleri. Uçak bileti almayı oldukça kolay hale getiren online karşılaştırma siteleri farklı havayolu firmalarının uçuşlarını bir arada sunarak en uygun uçak biletini kısa sürede bulmanızı sağlıyor. Bu tür sitelerin başında gelen Ucakbileti.com pratik ve güvenilir hizmetiyle en iyi adreslerden biri.  Ucuz uçak bileti arıyorsanız, https://www.ucakbileti.com adresine girip dilediğiniz lokasyona, tarihe ve saate göre tüm uçuşları sorgulayıp fiyat karşılaştırması yaparak en hesaplı uçak biletine kavuşabilirsiniz. Ucakbileti.com’un mobil uygulaması sayesinde de dilediğiniz her an tabletinizden veya akıllı telefonunuzdan bilet alabilirsiniz.

4.Fiyatların en uygun olduğu zamanları tercih edin

Çoğu kişi hafta sonları seyahat etmeyi tercih ettiğinden hafta ortası uçuşları, hafta sonuna göre daha uygun fiyatlı olur. Hatta istatistiklere göre hafta ortası uçmanın %10 daha tasarruflu olduğu da bilinmektedir.En ucuz uçak biletini arıyorsanız tercihinizi Çarşamba ve Perşembe günleri öğleden sonra uçuşlarından yana kullanın. Salı ve cumartesi günü de bir diğer alternatif olabilir. 

Yapılan araştırmalar yurt içi uçuşlarında uçuşa 21 gün kala fiyatların arttığını gösteriyor ve son iki hafta ise bu tutar ikiye katlanıyor.

Ülke içi uçuşlarda ise 21 gün öncesinde uygun fiyatlı uçak bileti bulunuyor. Bu dönemde bilet fiyatları ortalama %8 daha ucuz oluyor. Son iki haftada bilet fiyatları %5 oranında artarken son 1 haftada %30 oranında artış gösteriyor. Bu durumda uçak biletlerini birkaç ay önceden almak önem kazanıyor.

5.Kampanyalardan haberdar olun

Ucuz uçak bileti almanın bir diğer yolu da kampanyaları takip etmekten geçer.  Belirli aralıklarla havayolu şirketlerinin ve online uçak bileti arama servislerinin web sitelerini ziyaret ederek çeşitli uçak bileti promosyonları ve fırsatlardan haberdar olabilir, böylece biletinizi çok daha uygun fiyata alma şansı elde edebilirsiniz. 

6.Havayollarının Mail Listelerine Kaydolun

Ucuz uçak bileti arıyorsanız kampanyaları kaçırmamanız gerek. Kampanyalı koltuklar kısa sürede biteceğinden fırsatlardan ne kadar erken haberiniz olursa o kadar iyi. Bunun için havayolu firmaları ve online bilet satışı yapan sitelerin e-posta listelerine kayıt olmayı eksik etmeyin. Böylece ilginizi çeken bir şehre yönelik kampanyalı uçuşlar hakkında önceden bilgi sahibi olabilir, gecikmeden uygun fiyata bilet alabilirsiniz. 

Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarınız için uygun fiyatlı uçak bileti arıyorsanız, bu önerilerimizi aklınızın köşesine mutlaka yazın. Eğer önümüzdeki günlerde Adana’dan İstanbul’a seyahat etmeyi düşünüyorsanız, en ucuz adana istanbul uçak bileti için Ucakbileti.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ucakbileti.com’da farklı havayollarının uçuş bilgilerini ve bilet fiyatlarını kıyaslayarak en uygun uçak biletini bulabilir, biletinizi kredi kartıyla güvenli bir şekilde anında satın alabilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi