Mimarlar Odası’nın yeni yönetimine hayırlı olsun mahiyeti de taşıyan programda kentte yürütülebilecek çalışmalar istişare edildi.

Kahramanmaraş’ta TKDK’nın yürüttüğü tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, Birim Amirleri ve Uzmanlardan oluşan bir heyet Kahramanmaraş Mimarlar Odası’nda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi geçtiğimiz günlerde Mimarlar Odası Başkanlığı’na seçilen Yunus Emre Kaçamaz ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İl Koordinatörü Ceyhan, bu değişimin şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı hizmetlere vesile olması temennisinde bulundu.

Programda konuşan İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, “Kahramanmaraş’a nitelikli tesisler kazandırmayı arzu ediyoruz. Bu sayede istihdam ve üretim artacak, dolayısıyla da kent ekonomisine değer katılmış olacaktır. Nitelikli tesislerin hayata geçmesi, TKDK gibi yatırımcıyı destekleyen kurumların varlığıyla daha kolay olmaktadır. Ancak iyi projelerin desteklenmesi gerek yatırımcıya gerekse de hazırlık sürecinde görev alan kişi ve kuruluşların yetkinliğine ve yeterliliğine de bağlıdır. Dolayısıyla yatırımcının bir fikriyle başlayan süreç siz değerli mimarların projeleriyle şekle bürünmektedir. Burada sizlerin yetkinliği ve yeterliliği Kahramanmaraş’a örnek yatırımların kazandırılması açısından oldukça önemlidir.” dedi.

Kurum, yatırımcı ve proje hazırlayan kişi ve kuruluşlar arasındaki uyumu oldukça önemsediklerini belirten Ceyhan, bugüne kadar hayata geçirilen yatırımlarda emeği olan bütün mimarlara teşekkürlerini sundu. Özellikle yatırım kapsamında uyulması gereken koşulları taşıyan, hayvan refahını gözeten, gıda hijyeni ve halk sağlığını esas alan, çevre koruma ve iş güvenliği açısından AB standartlarını sağlayan projelerin hazırlanmasında önemli bir rolü olan mimarlara Kurum kapılarının açık olduğunu vurgulayan İl Koordinatörü Ceyhan, 8 Nisan 2019 tarihinden itibaren başvuruları almaya başlayacaklarını belirtti.

Yerinde Kontrol Uzmanları tarafından uygulamada karşılaşılan hususlara ilişkin gerçekleştirilen sunumun ardından katılımcıların soruları cevaplandı.

Editör: Haber Merkezi