SANKO Holding ana sponsorluğunda, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Sanko Enerji CEO’su Adil Tekin ve Sanko Makina İş Geliştirme Müdürü Raşit Özgül, holding ve şirketlerine ilişkin bilgi aktardı.

Sanko Enerji üst düzey yöneticisi Tekin, 11 sektörde faaliyet gösteren SANKO Holding'in enerji grubunu oluşturan Sanko Enerji’nin, ülkemizin ihtiyacı olan elektriğin kaliteli, güvenilir, rekabetçi ve çevre ile uyumlu sağlanmasını ilke edindiğini söyledi.

Tekin, şimdiye kadar 1,1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği altı hidroelektrik ve iki rüzgar santrali ile toplam 650 MW kurulu güçle yenilenebilir kaynaklardan yılda 2 milyar kWh enerji üreten Sanko Enerji’nin, önümüzdeki 5 yılda yapacağı 1,5 milyar dolarlık yeni yatırımla kapasitesini 1,650 MW'a çıkararak 10 milyar kWh / yıl elektrik üretmeyi hedeflediğinin altını çizdi.



SANKO MAKİNA
Sanko Makina İş Geliştirme Müdürü Raşit Özgül ise Sanko İş ve Tarım Makinaları’nın, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 42 bin metrekare alanda kurulan üretim tesislerinde pazar ve müşteri talepleri doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucu yüksek performanslı iş makinaları üretimi gerçekleştirdiğine vurgu yaptı.

Özgül, MST markası ile üretilen kazıcı yükleyici, teleskopik forklift ve mini ekskavatörlerin konforu, kullanım rahatlığı, düşük yakıt sarfiyatı ve satış sonrası hizmetlerin 24 saat kesintisiz sürdürülmesinin, yurtiçi ve yurtdışındaki kullanıcıların tercihinde etken olduğuna dikkati çekti.

Konuşmaların ardından kongre merkezinde kurulan stantta, öğrencilere yetkililer tarafından bilgi verildi, tanıtım materyalleri dağıtıldı.



SANKO HOLDİNG
SANKO Holding’in temeli 1904 yılında 7 dokuma tezgahı ile atıldı. Dördüncü ve beşinci kuşağın işbaşında olduğu SANKO’da 14 bin kişi istihdam ediliyor. Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, tarım ve iş makinaları, bilişim, finans, sağlık, eğitim, AVM ve gayrimenkul olmak üzere 11 sektörde faaliyet gösteriliyor.


Editör: Haber Merkezi