MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanlığı görevinden AK Parti’den Belediye Başkan aday adaylığı için istifa eden Mustafa Buluntu bayrağı Sami Kervancıoğlu’na devretti.

MÜSİAD Binasında düzenlenen devir teslim töreni Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şekerli’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Devir Teslim töreninde konuşan Mustafa Buluntu, aktif bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, görevi süresince yapılan faaliyetlerin sunumunu yaptı.

KERVANCIOĞLU MÜSİAD’I DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAKTIR

Şube Başkanlığı görevini alnının akıyla Sami Kervancıoğlu’na devrettiğini belirten Buluntu, “2016 yılında kurularak yapılanmamızı sağladık ve 2017-2018 döneminde de Atıf Şirikçi’nin iş yoğunluğundan dolayı şube başkanlığı görevini ben devralmıştım ve istifa sürecimize kadar da MÜSİAD Şube Başkanı olarak Kahramanmaraş’ta görevimizi yaptık.

Tabi Kahramanmaraş, bugünlere kolay gelmedi. Biliyorsunuz ki Kahramanmaraş, 80’li yıllarda ilkel tarıma dayalı bir ekonomiye sahipti. 90’lı yıllardan itibaren Kahramanmaraş sanayileşme hamlesine başlamış ve özellikle 2004 yılında AK Parti iktidarıyla birlikte almış olduğu teşvikle beraber sanayileşmesine güç katmış, yatırımlarını büyütmüş ve bugün çok şükür ki Kahramanmaraş, dev sanayi kuruluşları olan bir sanayi kenti haline gelmiştir.

Allah’a şükürler olsun ki ben böyle bir kurumun başkanlığı yaptım ve alnımızın akıyla da yeni şube başkanımıza ben bu görevi devrediyorum. İnşallah, bundan sonra da Sami Kervancıoğlu başkanımız bu bayrağı şuandan itibaren devraldı ve MÜSİAD’ı Kahramanmaraş’ta çok daha iyi noktalara taşıyacaktır. Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan’a, Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Şekerli’ye ve bundan sonraki süreçte yapacağı hizmetlerden dolayı Sami Kervancıoğlu başkanımıza, bu zamana kadar bizlerden desteğini esirgemeyen Genç MÜSİAD Başkanımız Ünal Çimen’e teşekkürler ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mustafa Buluntu’nun konuşmasının ardından MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şekerli katılımcılara seslendi.

MÜSİAD’ı anlatan Şekerli, “Ben de sizin bir hemşeriniz olarak bugün karşınızdayız, birçoğunuzu aslında sosyal medyadan takip ediyorum. Bizi İstanbul’da şehrimizle ilgili birçok konuda aydınlatıyorsunuz, haberdar oluyoruz. Bugün özellikle belirtmeliyim, hiçbir güne başlamadan önce Kahramanmaraş’tan haberlere bakmadığım, akşam da yatmadan önce günü Kahramanmaraş’la kapatmadığım bir gün yoktur. MÜSİAD, doğru bilgiye ulaşacağımız yerdir. Eğer ülkenin, dünyanın bir bölgesinde herhangi bir çalışmayla ilgili bir talebiniz olduğu zaman bir ticaret olarak doğru bilgiye ulaşacağınız nokta MÜSİAD’tır. Sizi bilgisiyle yanıltmaz ve orada biriktirmiş olduğu kurumsal kimlikle size yardımcı olur. Dünya üzerinde böyle bir Müslüman iş adamı örgütünün başka bir örneği yoktur, 90 ülke, 220 şehirdeyiz. Dünyanın her yerinde kardeşlerimiz ticari diplomasiyi yürütüyorlar ve ülkemiz için, devletimiz için çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Türkiye içerisinde 86 noktadayız. Türkiye’nin her köşesinde çok kaliteli insanlar var, bunların hepsi bizim üyemiz. MÜSİAD, yerli üretimden de öte milli gururu ön planda tutan bir kurumdur. Bugün yerli üretimi önemsiyor olabiliriz, ülkemizde üretilen her şey yerli bir üretim olabilir ama biz bir adım daha ötesini, milli üretimi ön planda tutuyoruz. Özellikle faizsiz sistemden faizsiz modeller üzerinde çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ SANAYİSİ MARKALAŞMALI

Kahramanmaraş sanayisinin markalaşmaya ağırlık vermesi gerektiğine dikkat çeken Şekerli, “Kahramanmaraş sanayisinde olmasını istediğimiz bir konu var o da markalaşma. Bununla alakalı şehrimizde birkaç tane marka var, bu kadar büyük sanayi gücünün hepsini ara mal üretiminde ve ham maddenin üretim yoğunlaşmasına yoğunlaştığı için bir markalaşma sürecinden uzak yaşıyor. Örneğin ithalat ile ihracat arasındaki farka baktığımızda, Kahramanmaraş’ın ihracatının çok daha fazla olması gerekirken ara ürün yaptığı için ihracatı başka şehirler yapıyor olarak görülüyor. Burada markalaşma üzerine biraz çaba sarf etmemiz gerekiyor. Memleketimizde, dünyaya marka olmuş, bugün MADO’muz var, Kervan’ımız var, Piserro var. Bunlar memleket için dünyanın dört bir yanında isimlerini duyurmuşlar. Alpedo ve Kervan markası üzerine de başkanımızın çok ciddi çalışmaları var. Kervan’ın üretim gücünü güçlendirdikten sonra markalaşmaya girmesini de çok ciddi bir strateji olarak görüyorum. Dünyanın dört bir yanına yayılmak üzere çok ciddi bir stratejisi var” dedi.

BULUNTU’YA TEŞEKKÜR

MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi’nin yeni Başkanı Sami Kervancıoğlu ise yaptığı konuşmada, “Mustafa Buluntu başkanım gerçekten çok güzel çalışmalar yaptı, kendisine de yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etmiştim. MÜSİAD’ı başkanımız çok güzel bir yere getirdi, gerçekten Kahramanmaraş MÜSİAD olarak bir gurur daha duyuyorum, Genel Başkan Yardımcımızın da Kahramanmaraşlı olması gerçekten bize ayrı bir heyecan veriyor. Genel başkanımız Abdurrahman Kaan’ın da yarı Kahramanmaraşlı olduğunu da belirtmeliyim. Bizim her alanda kapılarımız açıldı. Burada gerçekten Kahramanmaraş’ta sadece dondurma değil, çok değerli ürünlerimiz var. İnşallah bu ürünlerimizi Türkiye’nin, dünyanın her tarafına taşıyacağız. MÜSİAD’ın kapıları her zaman açık olacak, bu zamana kadar da kesinlikle kapalı değildi. İnşallah biz bundan sonra projelerimizi, yapacağımız gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Ocak’ın 29’un da bizim genel kurulumuz var, bu genel kurulumuza MÜSİAD başkanımız da gelecek İnşallah. Mustafa Buluntu başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendilerine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum, Allah yar ve yardımcısı olsun. Devir teslim törenimize katıldığı için de Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Şekerli’ye teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra MÜSİAD’ı çok daha farklı noktalara getireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından başarılı çalışmaları nedeniyle Mustafa Buluntu’ya, Ahmet Şekerli, Sami Kervancıoğlu ve Genç MÜSİAD Başkanı Ünal Çimen tarafından plaket verildi.

Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi