Tekstil işletmelerinde havalandırma çözümlerinin dünya çapında önemli firmalarından İsviçre merkezli Luwa AG; Asya, Afrika, Amerika, Okyanusya ve Avrupa ülkelerinde açtığı ofislerin yanı sıra Türkiye‘de açtığı ofisiyle Türkiye tekstil sektörüne verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Luwa Havalandırma Teknikleri San. ve Tic. Ltd. Şti adıyla Türkiye’deki çalışmalarını sürdüren firma, bu yıl beşinci kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nda tekstil sektörüne yönelik havalandırma çözümlerini fuar ziyaretçilerine yakından tanıtacak.
Türkiye pazarında havalandırma çözümleri konusunda tercih edilen önemli markalardan biri haline gelen Luwa Havalandırma, 2012 yılından bu yana İstanbul’da bulunan ofisiyle Türk tekstil sektörüne yakından hizmet veriyor. Luwa Havalandırma Genel Müdürü Egemen Sarıgöl, firmanın Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.
2012 yılında İstanbul’da Türkiye ofisinin açılmasının ardından Luwa Havalandırma’nın 2015 yılı başından itibaren Türkiye’ye doğrudan satış yapmaya başladığını söyleyen Sarıgöl; “Günümüzde 17 kişilik bir ekiple Türkiye’de hizmet vermekteyiz. Türkiye ofisimizin açılmasının ardından, hızlı servis ve İsviçre mühendisliği ile bütünleşen doğru ürün satış politikası ile müşteri memnuniyetinin daha da arttığını gördük. Bu bize ve müşterilerimize çok önemli bir fayda sağlayarak pazardaki payımızın hızla yükselmesini sağladı.” dedi.

 

Luwa Havalandırma’nın Tekstil Sektörüne Sunduğu Çözümler

Luwa AG firmasının İsviçre’nin tekstil klima sistemleri ve çözümlerinde 1935’den beri öncülük eden ve sürekli olarak Ar-Ge yapan bir firma olduğunu söyleyen Sarıgöl, Türkiye ofisi ile özellikle tekstil sektörüne sundukları çözümler hakkında da bilgiler verdi.
Sarıgöl; “İlk olarak döner filtre, panel filtre, digi control sistemi, dokuma salonları için loomsphere sistemlerini geliştiren Luwa, daha sonra kullanıldığı yerlerde yüksek basınçlı su pompalarıyla enerji tasarrufu sunarak müşteri memnuniyeti sağlamaya, büyük klima kapasiteleri gereken yerlerde ise uygun ve ekonomik çözüm sağlayan Texfog sistemi ile ürün geliştirmeye devam etti.” diyerek bir diğer önemli ürünleri olan Rotorsphere sisteminden bahsetti.
“Rotorsphere sistemi, open end salonlarında makinelerin ve hammaddenin ihtiyacı olan homojen ve optimum hava dağılımını sağlayarak daha ekonomik klima çözümleri sunmaktadır. Airbell sistemiyle ise örgü salonlarında yuvarlak örgü makinelerinin daha kontrollü ve optimum klimatizasyon ile üretim yapması sağlanmıştır. Toz toplama sistemi olarak geliştirilen ekipmanlar ile havadaki tozun kesin uzaklaştırılması ve çıkan artıkların kompakt hale getirilerek atılmasını kolaylaştırılmaktadır.” diyen Luwa Havalandırma Genel Müdürü Egemen Sarıgöl, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Loom Trav Clean olarak adlandırılan güçlü ve efektif gezer temizleyicisi, dokuma salonları için etkili temizlemeyi sağlamış olup; bu makine pazardaki diğer ürünlere oranla çok daha yüksek temizleme kapasitesi ve bakım kolaylığı olan bir makine olduğunu göstermektedir. Spin Trav Clean ise ring iplik makineleri ve fitil makineleri, bobin makineleri ve katlama-büküm makineleri için geliştirilmiş bir gezer temizleyici olup Luwa, bu ürünlerle makine temizlikleri konusunda Ar-Ge çalışması yapan ve optimum temizlik sağlayan bir firma olmuştur. Son zamanlarda giderek artan işletme maliyetleri nedeniyle, tekstil sektöründe bir ihtiyaç olarak ortaya çıkan, daha kuvvetli ve tasarruflu aksiyel fan ihtiyacını ise geliştirdiği B 610 Tipi aksiyel fan ile karşılamıştır.”

“Müşterilerimizle Önemli Temaslar Kuracağız”
 

Türkiye pazarındaki faaliyetleri kapsamında yer alacakları KTM 2019 Fuarı’nı oldukça önemsediklerini belirten Sarıgöl; “Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de müşterilerimizle önemli temaslar kuracağımız KTM 2019 Fuarı’nda, müşterilerimizi ürün gamımızla ilgili bilgilendirmek için önemli bir fırsat yakalamış olacağız.” ifadelerini kullandı.
2018 yılında Türkiye pazarında yakaladıkları başarılı satış grafiğinin artarak devam etmesini hedeflediklerini sözlerine ekleyen Sarıgöl; “Tüm tekstil firmalarının ihtiyaçlarına cevap verecek genişlikte bir ürün gamı ile ring iplik, open end, vorteks, dokuma, örme, POY, tekstüre ve Nonwoven işletmelerinin ihtiyaçlarına yönelik hizmet veriyoruz. Müşteri odaklı politika ile onlara oldukça önemli avantajlar sunan çözümlerimizle Türkiye pazarında hedefimiz, geçmiş dönemlerdeki gibi yaklaşık yüzde 60 pazar payına sahip olmak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi