81 ilin kültürünün yansıtılacağı Yöresel Çarşı’da yurtdışından gelen turistler ülkemize ait örf âdet ve damak lezzetine uygun ürünlerimizi tatma imkânı bulacak. Ayrıca yurt içinden gelen misafirler de kendi damak tatlarına uygun yöresel ürünlerini Yöresel Çarşı’da bulabilecekler.

 “İL EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK İSTEDİK”

Kahramanmaraşlı yatırımcı işadamı Muzaffer Taşçı, yapmış olduğu açıklamada, “Yeni bir yatırım yapmak bizi heyecanlandırdı. Yapmış olduğumuz yatırımları öncelikle kendi kentimizin kültür örf âdet ve damak lezzetine uygun bir yatırım yapmayı hedeflemiştik. Tecrübelerimiz bize gösterdi ki, Akdeniz’in incisi olan Kahramanmaraş, zengin kültürü tarihi dokusu örf’ü, âdeti ve çok yönlü zengin mimarisini, 81 ilden gelen misafirlerimize sunmak ve onlara tıpkı evindeymiş hissini yaşatmak bununla birlikte de il ekonomisine de katkı sağlamak istedik”.

 YÖRESEL ÇARŞI’DA SADECE KAHRAMANMARAŞ DEĞİL TÜRKİYE’Yİ TANITMAK HEDEFLENİYOR

Önümüzdeki 5 yıllık hedeflerinden bahseden Taşçı, Yöresel Çarşı’nın sadece Kahramanmaraş'ın kültürüne değil Türkiye’nin kültürüne hizmet edeceğini söyledi. “Ülkemizi temsil eden ve yurtdışından gelen turistlere 12 bin metrekare kapalı alanda 30 farklı iş yeri aynı anda hizmet verecek. Burada ülkemizin ne kadar zengin kültür ve tarihe sahip olduğunu anlatacağız, mimari dokularını göstereceğiz” diyen Taşçı, Yöresel Çarşı’yı tarihin yansıtıldığı, kültürel bir çarşı olarak şehre gelen tüm yabancıları ve misafirlerinin ağırlandığı bir mekân haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Editör: Haber Merkezi