Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, otobüsün amacının Türkiye genelinde, iş ve işçi arasında aracılık-arabuluculuk hizmetlerini yapan kurumun hizmetlerini, faaliyetlerini tanıtmak olduğunu söyledi.

İl Müdürü Yüce, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yerdi:  “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İŞKUR Genel Müdürlüğü olarak Türkiye genelinde, Genel Müdürlüğü’müzün başlattığı İŞKUR Otobüsü, bugün itibariyle Kahramanmaraş’ı ziyarete gelmiştir.

Bu otobüsün amacı Türkiye genelinde, iş ve işçi arasında aracılık-arabuluculuk hizmetlerini yapan kurumumuzun hizmetlerini, faaliyetlerini tanıtmak.

Burada bilgilendirme broşürleri dağıtarak kamuoyunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla tırımız, ilimizi ziyarete geldi. Sağ olsun Sayın Valimizin önderliğinde, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Kaymakamlığımız, bize şehrimizin işlek bir caddesinde yer ayırttı ve bu otobüsümüzün İŞKUR işlemlerinin tanıtılmasına fırsat verdiler.

Biz de İl Müdürlüğümüzde görevli meslek danışmanı arkadaşlarımızı görevlendirdik. Tırımız bugün İl Özel İdare binası önünde olacak. 27 Ekim Cuma günü de Osmaniye ve Adana ilimize devam edecek. Buradaki amacımız kamuoyunda bir farkındalık oluşturmak, kurumumuzun iş ve işlemleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek, aranan işlere iş arayanlarımızı yönlendirmek, danışmanlık hizmeti yaptırmak. Tırımıza vatandaşlarımız da yoğun bir ilgi gösterdi. Sanıyorum kurumlar arasında birkaç ender uygulamadan birisi.” 

Editör: Haber Merkezi