SANKO’nun tarım sektöründeki yatırımı Başak Traktör’ün Türkiye genelindeki bayileri, üretim ve satış sorumluları, Güral Sapanca Otel’de düzenlenen eğitim toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Konukoğlu, “İddia ediyorum, dünyada son teknoloji ile üretim yapan traktör fabrikasını biz kurduk. Biz kurduk diyorum, çünkü 2012 yılında aldığımızda adeta dökülen tesisleri baştan sona teknoloji yatırımı ile donattık. Traktör üretiminde son teknolojinin en iyisini aldık” diyerek sözlerine başladı.

 Adapazarı’nda kurulu fabrikayı 2012 yılında aldıklarında 500 adet olan yıllık üretimi artırdıklarını ve 2015 yılı sonu hedefini 3 bin adeti aşmak olarak belirlediklerimi anlatan Konukoğlu, “Bu yolculukta her geçen gün Başak ailesini, ürün gamını, kalitesini, marka algısını ve pazar payını büyüterek yol aldıklarını ifade eden Konukoğlu, “Bu hedefleri yakalayabilmek için sizlerle bir araya geldik, hepinize teşekkür ederim” dedi.

 HEDEFİMİZ BÜYÜK

Başak Traktör’ü 2012 yılında SANKO bünyesine kattıklarında yüzde 0.3, diğer bir ifade ile binde 3 olan pazar payını yüzde 4’e çıkardıklarını, öncelikli hedeflerinin yüzde 10’un üzerine çıkmak olduğunu kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti:

“10 bin adeti aşan satış rakamlarına ulaşmak için daha fazla çalışmaya, gelişmeye, yatırıma, özellikle de sizlerin desteğinin büyüyerek devam etmesine ihtiyacımız var. Vizyonumuz, pazarın hizmetine yalnız traktör değil, verimli ziraat makinaları sunmaktır. Misyonumuz pazara kaliteli ve verimli traktörleri sunarak, pazardaki payımızı büyütmektir. Değerlerimizi, çalışma anlayışımızı; dürüstlük ve şeffaflık, güven ve aidiyet, disiplin, farklılıkları yönetmek, etkin iletişim ve tutku olarak tanımlayabiliriz. Tutkuyla işimize sarılmadığımız taktirde başarmamız mümkün olamaz.”

Başak Traktör’ün üretimin her aşamasında son teknoloji kullanarak hedeflediği yarınlarına, SANKO Holding’in gücü ve güvenirliğinden aldığı destekle ulaşacağının altını çizen Konukoğlu, “Ancak, biz ne yaparsak yapalım yetmez. Başak Traktör’ün bayrağını, Türkiye’nin en ücra köşesine kadar dalgalandıracak mevcut ve yeni bayilerle bunu sağlayabiliriz. Bizimle bu yolculuğa çıkan ve çıkmak isteyenlerle kol kola girerek bunu da sağlayacağımızdan şüphemiz yoktur” diye konuştu.   

Başak Traktör’ün 1914 yılından bu yana tarihsel gelişimini sunan Genel Müdür Ertan Paşa da 2012’den bu yana üretimi 4 katın üzerinde artırdıklarını, o tarihte 2 olan model sayısını ise 16’ya çıkardıklarına dikkati çekti.

Başak Traktör Satış ve Pazarlama Direktörü Gökhan Bayramoğlu ise Türkiye sevdalısı bir grubun çatısı altında görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’de 2011 ve 2014 yıllarının 62 binin üzerindeki rakamlarla traktör satışlarında altın yıllar olduğuna vurgu yapan Bayramoğlu, 2015 yılının da aynı düzeyde gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.

Türkiye’nin büyümesine bağlı olarak pazarın da büyüdüğüne işaret eden Bayramoğlu, “Ülkemizde bir milyon 626 bin 938 traktörden oluşan traktör parkı var. Başak Traktör, Türkiye traktör araç parkının üçüncü en büyük markasıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi