Bazı kurumlar, bazı firmalar ve bazı markalar vardır, onun yükselişini, zirveye çıkışını önleyemezsiniz. O yüzden bu tür kurumlar, firmalar ve marka değeri yüksek işletmeler, sürekli kamuoyunun dikkatini çekerken, o firma ya da marka, bunu fark ettiğinde kendisini toparlamıştır, daha gayretli, daha dürüst, daha ilkeli hareketlerle piyasanın da gözdesi haline gelmiştir.

Bizler basın camiası olarak AKDO’yu çok defa haberleştirdik, yorumlar yaptık. Biz bunları yaparken AKDO, kent içindeki yayılma ve yapılanmayı daha geniş alanlara taşımış, özellikle potansiyel komşu illere de taşınmış iken, O da inadına daha çok büyümeyi, daha çok zirveye tırmanmayı adeta hedef edinmiş.

KABUĞUNU YIRTAN VE KABUĞUNA SIĞMAYAN FİRMA

Bir insan, bir marka, bir firma nasıl zirveye tırmanır? Önemli olan zirveye tırmanmak, zirveye çıkmak değil. Önemli olan o zirvede tutunabilmek, kalabilmek. Tamam, Kahramanmaraş bir dondurma şehri. Hatta öyle ki dondurmanın da başkenti.

AKDO, sürekli kendini yenileyişi, hizmet ve müşteri kalitesindeki artışı sebebiyle sürekli gözde firma haline geldi. Kendini kabul ettirmeyi başardı. Ürün kalitesine hizmet kalitesini de ekleyince, sürekli değişim, sürekli yenileşme gayreti, sürekli ürün kalitesi deyince, kabuğuna sığmayan firma haline geldi.

O sebepledir ki, seneler önce küçük bir dükkân iken, bugün tam bir sosyal yaşam haline gelen muhteşem tesisleriyle, hem aranan, hem sorulan firma olup çıktı.

SEKİZ, DOKUZ, ON VE TAKİP EDECEK ŞUBELER

Önce tatlıları ile ismini duyurdu. Halka hitap eden fiyatlarla kısa sürede yer edindi sektörde kendine. Buna dondurmayı da ekleyince, artık tutulması zor bir firma haline geldi.

Davarcıoğlu, hedefleri olan bir insan. Yaşı daha 35 var ya da yok. Yeni tesislere katkısı da büyük. Sanki bir mühendis gibi, sanki proje adamı gibi, işyeri tasarımı konusunda da uzmanlaşmış adeta. 

Çok uzun süre önce değil, yaklaşık 10 yıl önce, … siteleri arkasında sadece tatlı imalathanesi varken, kabuğu kırmak adına tuttu kendini kentin merkezine taşıdı. İfade uyar mı bilmem, köyden şehre indi. İnince yer tuttu. Toprağını sevmiş fidan gibi gittikçe büyüdü de büyüdü. Tatlı ve dondurma yanında sosyal yaşam alanı haline getirdiği, insanların yemek yiyebileceği, sıcak ve soğuk içeceklerinden yararlanabileceği kafe’ler tarzında şubeler açtı. Tekerek, Esentepe, Piazza AVM, Fatih, Sanayi ve Doğukent Şubelerinden sonra AKDO EVİ adını taşıyan Kayseri Çevre Yolu üzerindeki fabrika@imalathane ve satış yeri ile birlikte lokantayı@kafeyi de hizmete açıverdi.

SINIRLARI AŞIYOR, GAZİANTEP’E 2 ŞUBE BİRDEN AÇIYOR

Büyüdükçe küçülmesini bildi, büyüdükçe şımarmadı, havalara girmedi, nereden geldiğini bildiği gibi, nereye gideceğini bilen sağduyulu, duyarlı ve şehir milliyetçisi bir işadamı kimliği ile sanayici ve işadamları arasında kabul gördü.

Büyümede, kendini geliştirmede, hizmet kalitesinde sınır tanımayan AKDO, şimdi de komşu il Gaziantep’e 2 şube birden açmaya hazırlanıyor. Aslında birisi tamamlandı, müşteriye hizmete başladı, diğeri de yakında, ki muhtemelen Kurban Bayramı öncesi hizmete girmiş olacak.

Hizmette sınır tanımayan AKDO, onun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu, AKDO’nun müdürü Ömer Kandilcik, müşteri ve hizmete kalitesini her şeyin üzerinde tutuyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi