Üniversiteye giriş sınavlarının birinci etabı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 23 Mart’ta gerçekleşecek.  Sınava sayılı günler kala öğrencilerin ve ailelerin en büyük isteği sınavda başarılı olmak. Başarı ise zaman, beslenme, çalışmak gibi birbirine bağlı birçok etmenin doğru yönetilmesi ile sağlanıyor.

Sınava hazırlık döneminde öğrencilere ve ailelere eşit sorumluluk düştüğünü belirten  Aliyev, “Öğrenci kendisini gereksiz kıyaslamalardan uzak tutmalı ve kendisiyle yarışmalı. Kıyaslama ciddi bir enerji kaybı yaşatır ve  kaygıyı da arttır. Aileler de çocukların kendilerine yönelmelerine fırsat tanımalı onları kaygıdan uzak tutmalılar.” diye konuştu.  

Kazanmak  Zeka ve Yetenekten Öte Doğru Çalışmakla Alakalıdır
Çocuğun kapasitesine uygun yeri kazanması huzurlu ve mutlu bir gelecek için yeterli.” diyen Aliyev, sözlerine şöyle devam etti: “Sınav hazırlık dönemlerinde gerçekleşen çocuk aile bağlarının kopmasını engellemek için anne babaların çocuklarının kapasitesini tanıması çok önemli. Yüksek beklentiler çocuklarda ciddi hasarlara sebebiyet veriyor. Unutulmamalıdır ki kazanmak zeka ve yetenekten öte doğru çalışmakla alakalıdır. Çocuğunuzun sınavdan aldığı sonuçlar onun kişiliğini değerlendiren bir veriye sahip değildir.”

YGS’ye girecek öğrencilere bazı telkinlerde bulunan Aliyev: “Bol bol YGS denemeleri çözmelisiniz. Girdiğiniz tüm YGS denemelerinde konu analizlerine bakarak eksiklerinizi rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Soru çözerek konuları tekrar etmeye devam etmeli ve birbirinden farklı kaynaklardan yararlanmalısınız. Tüm bunlara rağmen deneme sonuçlarımız hala düşük geliyorsa panik olmayın. Çünkü son 1 ay en kritik aydır. Özellikle genel tekrarlar sayesinde netlerimizde 7-10 arası artış yakalayabiliriz” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi