Öğrencilerin bir parça da olsa kaygı duymalarının, sınava girecek olmanın doğal sonucu olduğunu anımsatan Prof. Dr. Sınav, öğrencilerin sınavlar sonucunda yapacakları meslek tercihlerinin, hayatlarını şekillendireceğine dikkati çekti. 

“Sınav hayatınızın bundan sonrasını nasıl yaşayacağınızı belirlemede size yol çizecek” diyen Prof. Dr. Sınav, şöyle devam etti:

“Öğrencilerin çoğu gerek aileleri, gerekse çevre baskısı nedeniyle istemedikleri ya da başarılı olamayacaklarını düşündükleri meslekleri tercih etmek zorunda kalıyorlar. Bu da öğrencilerin sınav baskısını üzerlerinde fazlasıyla hissetmelerine neden oluyor.

Üniversite sınavına girerken kendinizi öncelikle ne iş yapmak istediğinizi, hangi mesleğin sizi mutlu edeceğini, sonra bu meslekte ne kadar başarılı olabileceğiniz konusunda sorgulayın. Ve sınava bir hedef belirleyerek girin. Kesin kararınızı bunların sonucuna göre vererek, tercih yapın.”

Prof. Dr. Sınav, “SANKO Üniversitesi olarak öğrenciler gerek sınav, gerekse tercih döneminde kapılarımız daima açık. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz” diyerek, açıklamasını tamamladı.

Gaziantep’te 2014 – 2015 akademik yılında eğitim hayatına başlayan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde eğitim veriliyor.

 

Editör: Haber Merkezi