Sosyal medyanın, markaların pazarlama stratejileri için temel unsurlardan biri haline geldiğini söyleyen Bilal Boydak “İçinde yaşadığımız gezegen 10 yılda bir yeniden kurgulanıyor. İşletmeler, markalar, kurumlar dijital dünyaya önem vermeliler. Türkiye’de 37 milyon 3G cihaz kullanıcısı var. Her 6,5 dakikada telefonumuza bakıyoruz. Bilgi balıktan daha çabuk kokuyor. İşletmeler olarak bunun farkına varamazsak marka yönetemeyiz” diye konuştu.

Günümüzde marka olmanın artık çok zor hale belirten Uyanık, “Herkes marka olmak istiyor. Marka kurmak zor, ama onu korumak ve yüceltmek daha da zor. Mobilya üretebilirsiniz ama markalaşmanız günden güne  zorlaşıyor. Yaptığınız her işi aynı kalitede tutmak zorundasınız. Aynı mesajı, aynı tadı 150 yıl boyunca verebiliyorsanız marka olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

İşletmelerde Başarının Ana Kaynağı Müşteridir

İşletmelerde ve kurumlarda müşterilerin velinimet olduğunun altını çizen  Uyanık, “Müşteriler bir kurumun en önemli varlıklarıdır. Kurumun elde edeceği başarının ana kaynağı müşteridir. Dünya değiştikçe müşteriler de değişiyor. Müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermek zorundayız. Müşterinin önemini ve değerini doğru kavramayan işletmeler ve kurumlar uzun ömürlü olamaz.” şeklinde konuştu.

Zirve Üniversitesi öğrencilerine kariyer planlamaları hakkında tavsiyelerde bunulan Bilal Uyanık, “Zor bir yola kolay insanlarla çıkılmıyor. Kolay insan olmayın. Yaptığınız işe yüreğinizi koyun. Sevgi eylem gerektirir. İşinizden sadece para kazanıyorsanız, kazancınızı bir daha gözden geçirin. İşin ününde değil, ununda olun” dedi.















Editör: Haber Merkezi