İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Sağlık Yönetimi bölümleri bulunan Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi standında lisans ve lisansüstü programlar Kahramanmaraşlılara tanıtılıyor.

Mezunları arasında milletvekili, kaymakam, vergi dairesi başkanı, girişimci, Sayıştay denetçisi, özel sektör yöneticileri, mali müşavir,  SGK denetmeni ve üst düzey bankacıların yer aldığı ve geçtiğimiz sene KPSS Türkiye birincisi çıkartan fakülte; bugün mezunlarıyla, Azrebaycan'dan Afrika'ya kadar birçok farklı ülkeden yabancı uyruklu öğrencileriyle ve lisansüstü öğrencileriyle Piazza'da bir buluşma gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, rektör yardımcıları ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan'ın da katıldığı etkinlikte; mezunlar, öğrenciler ve fakülte öğretim üyeleri hem sohbet ettiler hem eğlendiler.

Etkinliğe katılanlarla birebir sohbetler gerçekleştiren Üniversite rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, özellikle üniversite ile Kahramanmaraş arasında gönül birliği kurulmasının oldukça değerli olduğunu ifade ederek, bu tarz faaliyetleri düzenleyerek Kahramanmaraşlılarla buluşmaya devam edeceklerini belirtti.

Güçlü ilişkilerin tesis edilmesini beraberinde getirecek olan bu gönül birliğinin, şehirle üniversite arasındaki stratejik işbirliklerini de şekillendireceğini belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, hem bu stratejik işbirliklerinde Kahramanmaraş için, hem de ülkemiz için gelecekte önemli roller üstlenecek gençleri Sütçü İmam Üniversitesi ailesine katılmaya davet etti ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni öncü çalışmalarından dolayı tebrik etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak kariyer etkinliklerini ve fakülte tanıtımını Kahramanmaraş geneline yaydıklarını belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan ise bu faaliyetlerin devam edeceğini belirterek; şu anda fakültedeki 7 bölümde 77 öğretim elemanıyla yaklaşık 6 bin öğrenciye eğitim verdiklerini, bu arada bir yandan çağın ihtiyaçlarına yanıt veren, bir yandan da yetiştirdikleri mezunlarla ülkemizin geleceğini şekillendiren ve ayrıca şehirle iç içe olan bir fakülte olmak için çabaladıklarını belirtti.

Bu doğrultuda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinin geçtiğimiz haftalarda da ilimizdeki 30'a yakın liseye ziyaretler gerçekleştirerek lise öğrencileriyle kariyer sohbetleri gerçekleştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, şehirle fakülte arasında köprü kurulmasında emeği olan akademik personeline, mezunlarına, idari çalışanlarına ve tüm öğrencilerine teşekkür etti.

Piazza'da Cuma günü açılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Standındaki etkinlikler Pazar akşamına kadar devam edecek ve fakülte öğretim üyeleri üç gün içinde yaklaşık 50 bini bulan Piazza ziyaretçileri arasında özellikle aile ve gençlerle kariyer sohbetleri gerçekleştirecek.

Editör: Haber Merkezi