Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Erkoç, Bosnalı öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek: “ Bugün çok değerli misafirlerimiz var. Bosna’dan kardeşlerimiz var. Sömestr tatilini Kahramanmaraş’ta geçirmek üzere gelmişler. Bizi çok mutlu ettiler. Bosna bizim için çok önemli. Gençlerimiz Aliya İzzetbegoviç’in bizlere emaneti, torunları onların.  Gerçekten 1990’lı yıllarda çok büyük bir özgürlük mücadelesi verdiler. Değerleri uğruna şehadeti seçen insanların torunları. Tüm medeniyetimize, tüm İslam coğrafyasına emaneti. Gençler bizim için çok önemlidirler, çok değerliler. Tatil döneminde özellikle de Kahramanmaraş’ı seçmeleri bize mutluluk verdi.

Çünkü Kahramanmaraş, Cumhuriyetin kuruluşunda İstiklal meşalesini ateşlemiş bir kahraman şehir. Bugün de Kahraman bir milletin yani Bosna’nın çocukları da yine bir Kahraman bir şehrin, kahraman bir ecdadın torunları tarafından ağırlanmakta ve bizlerin misafiri olmaktalar. Çok mutluyuz, ümitvarız. Gerçekten Bosna’mızın gençleri büyükleri gibi çok duyarlı ve hassas. Kahramanmaraş’a geldikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Erkoç daha sonra Bosnalı öğrencilere ilimize Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Kırmızı Şeritli istiklal Madalyasını göstererek hakkında bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi