İşte Gazeteci yazar Selahattin Karakoç’un o yazısı;

4-5 Kasım tarihlerinde, bu hafta sonu yapılacak CHP Kurultayına sayılı günler kala, Özgür Özel’i destekleyen değişimciler kamuoyunda konuşulmaya başladı, sosyal medyada atağa geçti. Umut ışığı göründü mü sorusu sorulmaya başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise tam bir yenilgi adamı görüntüsü veriyor. A takımını seçimden sonra neredeyse tamamına yakınını kaybetmişti. Şimdi de oluşturduğu B takımı da umut ve güven vermiyor, gemiyi terk etmeye başladı.

DEVA Partili Karatutlu:Deprem Bölgesinde Sorunların Sadece Yüzde 10'u Çözüldü DEVA Partili Karatutlu:Deprem Bölgesinde Sorunların Sadece Yüzde 10'u Çözüldü

İMAMOĞLU FAKTÖRÜ

Cumhuriyet Halk Partisi bu sonunda kıran kırana bir mücadelenin yaşanacağı bir kurultaya gidiyor. 'Yenilen pehlivan güreşe doymuyor' misali. Ancak işi şansa bırakmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu var. Özgür Özel’i desteklemek için Ankara’ya karargâh kurdu. Oteller, bürolar devreye konuldu. Belediyesi’nin tüm imkânları seferber edilmiş durumda. Bugün 81 il başkanı ile bir araya gelecek olan Kemal Kılıçdaroğlu ise umudunu kendisine imza veren bazı il ve ilçe örgütlerine bağlamış durumda.

DEĞİŞİM TALEBİ BÜYÜYOR

CHP’li seçmen ve sokak mutlaka değişim diyor. Girdiği her seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu artık gitmeli istiyor. Değişim talebiyle yola çıkan Özgür Özel ve ekibi gelsin diyor. Tekrar altını çizerek söylüyorum; Şunu da açık ve net olarak söylemek isterim ki İBB Başkanı İmamoğlu CHP’ye Genel Başkanlığına aday olsaydı, Kemal Kılıçdaroğlu aday bile olamayabilir miydi? Bu konuda düşündürmüyor değil insanı. CHP’nin tabanında değişim talebi çok güçlü. Şimdi kafalardaki tek sorun Özgür Özel’in emanetçi olup olmadığı konusundaki durumu. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeniden kazanılması sonrası İmamoğlu’nun CHP’nin Genel Başkanlığına geçip-geçmeyeceği konusu var. Özgür Özel cephesindeki kafalarda böyle bir karışıklık var mı, onu ben bilemem.

DELEGE HESABI

'Çıktığı her maçta yenilen pehlivan' Kemal Kılıçdaroğlu ve 'Artık iktidar olmak istiyoruz' diyen Özgür Özel’i destekleyenler gece-gündüz demeden şimdi delege hesabı yapıyor. Özellikle 196 İstanbul delegesinin 185’inin imzasını arkasına alan Özgür Özel’in 1320 olan toplam delegenin çoğunun oyunu alabileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu cephesinden ise iyi haberler gelmiyor. Kurultaya günler kala sahip olduğu delegeyi bir arada tutamadığı iddia ediliyor. Çünkü son günlerde saf değiştirenler çok.

CHP’de bundan sonraki seçimlerde iktidar olma umut ışığı bu kurultay salonundan parlayacak mı? Her şey olabilir, değil, bir şey olmalı, değişim olmalı diyor CHP tabanı. CHP kurultayından Sosyal Demokratlar ve Ülke için yeniden umut çıkabilir.

Editör: Haber Merkezi