Yeniden Refah Partisi Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Mehmet Akpınar, seçim çalışmaları kapsamında Bertiz Bölgesi Çobanlı, Budaklı ve Kılağlı Mahallerinde ziyaretlerde bulundu.

Dulkadiroğlu’nun en güçlü başkan adayı görülen Akpınar, beraberinde ilçe teşkilat yöneticileri ve kadın kolları ile birlikte çalmadık kapı sıkmadık el bırakmadı, vatandaşın derdi ile dertlendi, bölgenin kalkınması adına hazırladığı projelerini anlattı.

Büyük teveccühle karşılanan Akpınar, yaylacılık yapan vatandaşların elektrik ve ulaşım sorununu çözeceğini, ayrıca hayvancılığın geliştirilmesi için de barınaklar kuracağını söyledi.

Başkan Toptaş’tan Turizm Haftası Mesajı Başkan Toptaş’tan Turizm Haftası Mesajı

BERTİZ BÖLGEMİZİ TÜM DEĞERLERİYLE KALKINDIRACAĞIZ

Bertiz Bölgesinin çok özel bir coğrafyaya sahip olduğuna vurgu yapan Akpınar, bölgeyi tüm değerleriyle kalkındırma, özellikle tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, emeğin değere dönüştürülmesi için özel proje hazırladığını belirtti.

Bölgenin bugüne kadar hak ettiği hizmeti alamadığını belirten Akpınar; “Ülkemizin ve şehrimizin en doğal ve kaliteli ürünleri olan; ceviz, üzüm, elma, nar ekşisi ve sumak ekşisi ile şıra ürünlerimizi markalaştıracağız. Ceviz kurutma ve kalibreleme tesisi kuracağız.

Yine bu bölgemizde, üreticilerin ulaşabileceği, coğrafi olarak en uygun alana sucuk, samsa, pestil, bastık, pekmez ve aromatik bitkiler paketlenecek ve dünya pazarına sunacağız.

Yöresel ürünler konusunda uluslararası festivaller düzenleyeceğiz.

Projemiz kapsamında; Hayvancılık ile ilgili çiftçilerimizle birlikte kredilerle alakalı projeler üretip, şehirden kırsal kesime dönüşümü hızlandıracağız. Kırsal kesimde hem üretimin artmasını hem de sosyal yaşam alanları oluşturarak kentleşme noktasında adımlar atacağız.

Yayla yollarını yapıp, hemşehrilerimizin yaylalara ulaşımını kolaylaştıracağız.

Hayvancılık Barınakları kurarak, 1 milyon küçükbaş hayvan kapasiteli, kalacak yer, güneş enerjisi panelleri, peynir yapım evleri, mobil sağım araçları, süt toplama merkezleri, soğuk hava depoları ve imalat merkezleri kuracağız.

Kış dönemi için ilçemizde düz ovaya hayvan barınakları kurup, hemşehrilerimizin işini kolaylaştıracağız.” dedi.

Yeniden Refah Belediyeciliğinde kazananın vatandaş olacağını söyleyen Akpınar; “Biz Allah rızası için hizmet yoluna çıktık. Yeniden Refah Belediyeciliğinde yolsuzluk olmaz, hizmet olur. Bizler Millî Görüşün temsilcileriyiz, hepinizden destek bekliyorum” dedi.

Akpınar, bölge halkının tek tek sorun ve taleplerini dinlerken, kadın kolları da yoğun bir üye çalışması yaptı.

Editör: Haber Merkezi