Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Pazarcıklı gençleri kariyer günlerinde buluşturmaya devam ediyor. Bu haftanın konuğu MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi ve Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı sayın Sami Kervancıoğlu.

Kervancıoğlu, samimi ve mütevazi duygularla gençlere tecrübelerini aktardı. Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa DAĞLI’nın organize ettiği program, tam bir tecrübe paylaşımı oldu.

Sıcak, samimi ve mütevazi kişiliğiyle tanınan Kervancıoğlu, böyle bir organizasyonda gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Şehrimizin markası, medarı iftiharı, gönüllü lezzet elçisi Sami Kervancıoğlu, şehrine aşık, şehrine sevdalı, Kahramanmaraş’ı her şeyin önüne koyacak kadar şehrine tutkun bir iş adamı.

Maraş’ın adını Maraş’ın tadıyla içselleştiren bir isim Kervancıoğlu. Maraş sevdasını bulunduğu her ortamda dillendirmekten gurur duyuyor. Markasını değil, şehrini ön plana çıkarmaktan mutluluk duyuyor.

Ortaya çıkardığı dünya markasıyla bugüne kadar sayısız ödüller aldı. Çalışmak, üretmek onun bir yaşam tarzı. 2018 yılında da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şubesi başkanlığına seçilen Sami Kervancıoğlu, bu görevi de layıkıyla yerine getiriyor.

MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi ve Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Pazarcık Gençlik Merkezinde gençlerle buluştu. Gençlerin de büyük bir ilgiyle dinledikleri Kervancıoğlu, mesleki ve iş kariyeriyle ilgili şunları söyledi:

“Kervan Pastanelerinin geçmişi 1963 yılına dayanıyor. Turgut Usta (Pekel) Sakarya Mahallesinde 50 m2  bir dükkanla işe başlıyor. Kervan’ı marka yapan saygı, sevgi ve emektir. Sakarya mahallesinde 150 kilo üretim kapasitesiyle hizmete başlayan ve zaman içerisinde kendini geliştirerek şehrin en büyük markalarından birisi haline gelen Kervan Pastaneleri, sürekli yaptığı yeni yatırımlarla dünya markası olma yolunda ilerliyor. Avrupa standartlarındaki modern üretim tesisleriyle 50 tonu bulan üterim kapasitesine ulaşan Kervan, 1997 yılında Alpedo markasını dünyaya açarak dünya markası olma yolunda ilk hedefine ulaşmış oldu.

Irak, Dubai ve Çin gibi pazarlarda pay sahibi olan Kervan, farklı ülkelerde de pazar oluşturarak markasını zirveye taşımayı hedefliyor. 5-10 işçiyle çıktığımız yolculukta şu anda binlerce kişiye istihdam sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

1998 yılında ilk dondurma üretim tesisimizi kurduk.

Sakarya mahallesindeyken küçük bir pastaneydik, küçük bir dondurmacıydık. Bizim hedefimizde şu vardı. Bu işi Sakarya Mahallesi’nde değil de, daha merkezi bir yerde nasıl yaparız, geliştiririz? Bunu düşünüyorduk. Kararımız Trabzon Caddesi oldu. O zaman ben şunu yapardım. Gece dükkânı kapatır, Trabzon caddesinde gezerdim. O zaman gezerken de aklıma hep şu gelirdi. “Biz Kervan pastanesini buraya taşıyalım.” Bu duygu, benim için hep bir hedef oldu. Çünkü hedefsiz insan boş insandır. Günlerden bir gün arkadaşımızın birisi dedi ki, ‘Sizi Trabzon caddesinde görmek istiyoruz’. Şu anki yerimizde o zaman Toprakbank var. Biz, böyle bir projemiz olduğunu ama buna hazır olmadığımızı söyledik. Bir değil iki değil, aslında dostlar böyle dost olur. Bir gün bu dükkânı bizim için tuttuğunu söyledi. Hacı babanın (Turgut Pekel) yanına geldik, durumu anlattık, bir fırsat var, dedik. Hacı baba ‘Paranız varsa açın.” dedi. Geldik Trabzon caddesine, o zamanlar tabi maddi durumumuz çok zayıf. Yıl 1999. Şimdi biz ne yaptık. Elimize çekici aldık, bir taraftan kırmaya başladık. Günlerce, haftalarca, aylarca çalışarak burayı kervana yakışacak şekilde düzenledik. Bu yerin yıllık kirası 40 bin marktı. Bizden dolayı, buranın kirasını verebilir mi diye sorguladılar. Ama şu var, doğru olursan, dürüst olursan Allah yardım ediyor.

2002 yılında ALPEDO bölge yapılanması ile Edirne’den Mardin’e tüm Türkiye’yi Maraş Dondurması ile buluşturmaya başladık.

2003 yılında Kervan Bistro şubemizi açtık, 2005’te Kervanhan şubemizi faaliyete geçirdik.

2006 yılında Kervan üretim tesisleri ile günlük 60 ton dondurma üretmeye başladık. 2007’de ihracata başladık. 2008’de ABD’ye açılarak Manhattan’da biz de varız dedik.

2015 yılında Kervan Kristal ile 4.şubemizi açtık. 2017 yılına geldiğimizde Türkiye’de üretilen dondurmaların %10’unu biz üretir duruma geldik. 72 bin nokta ile büyük bir aileye dönüştük.

2021 Hedeflerimizi de belirledik.

Avrupa birliği ülkelerine ürün satmayı Bosna Hersek üzerinden yapmayı planladıklarına dikkat çeken Sami Kervancıoğlu şunları söyledi: “ Bizler çok şükür krizde olsa yatırmalarımıza devam ediyoruz. Covid-19 olmasına rağmen bizler üretim ağımızı genişlettik. Bizim günlük 135 ton dondurma üretim kapasitemiz vardı. Şu anda kendimize hedef koyduk ve yeni hedefimiz 170 ton. 2021 yılı için bu hedefleri koyduk, yolumuza şükürler olsun devam ediyoruz. Tabi ki burada ikinci bir hedefimiz 135 bin noktayı da 175 bin noktaya çıkarmayı düşünüyoruz. Şuan 16 ülkeye ihracatımız devam ediyor. Bu ihracat hedefimiz 30 ülkeye çıkarmayı düşünüyoruz. İnşallah bu hedeflerimize ulaşırız. Mardin’de çalışmalar devam ediyor. Bu ilimizde yeni bir projemiz olacak. Kapalı bir alanda plastik ham madde üretim tesisi kuracağız. 2021 yılının ilk altı ayında üretime start vermiş olacağız. Bosna Hersek’te çalışmalarımız devam ediyor. Orada da 2021 yılında faaliyete geçiyoruz. Orada güzel bir tesis kazandırıyoruz. Buradan şehrimize çok büyük girdisi olacak. Bu projemizle birlikte Avrupa ülkelerinin hemen hemen hepsine ürün vermiş olacağız. Burada “Süt Dünyası” markasıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2021 yılının ülkemize çok güzel şeyler katacağını düşünüyorum. Devletimizin milletimizin Allah yokluğunu vermesin, bizler güçlüyüz bu sürecin de üstesinden geleceğiz.”

Konuşmasının sonunda gençlere ve Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa DAĞLI’ya teşekkür eden Kervancıoğlu, Pazarcık’ta olmaktan, gençlerle bir araya gelip tecrübelerini paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek söyleşiyi bitirdi.

Editör: Haber Merkezi