Açılış konuşmasını yapan Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Konuşmasında; Tirşik bizler için sadece şifalı bir çorba değildir. Tirşik, doğadır, emektir, zekâdır, sabırdır, sevgidir, kardeşliğimizdir, birlik ve beraberliğimizdir. Her toplumun, tarihinden ve atalarından miras kalan kültür öğeleri vardır. Tirşikte atalarımızın keşfettiği, koruduğu ve bizlere emanet ettiği çok önemli bir değerimizdir. Bizlerde bu emaneti koruyarak gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Tirşiğin anavatanı Andırın olsa da, artık, Osmaniye’den Adana ve Mersin’e, Kahramanmaraş’tan Gaziantep’e, Göksun’dan Elbistan’a kadar bölgesel bir değer haline gelmiştir. Son yıllarda hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı il ve ilçelerde Tirşik şölenleri yapılmaya başlandı. Bu mutluluk verici bir durumdur.” Diyerek Tirşiğin bölgesel değer olduğunun altını çizdi.

Belediyeciliğin sadece fen işleri ile sınırlı olmadığına işaret eden Başkan Doğan “Eğitime destek olacağız, tarihi ve kültürel güzelliklerimizi koruyacağız, bizi biz yapan kültürel değerlerimize sahip çıkacağız ve genç nesillere aktaracağız. Bütün bunları gerçekleştirmek için Andırın dışında yaşamalarına rağmen Andırın sevdaları hiç bitmeyen Andırın yetiştirdiği değerlerden de faydalanacağız.

Hedefimiz cenabı hakkın coğrafyamıza bahşettiği güzellikleri, değerlendirerek, geliştirerek, Andırın'ımızı, sevilen, beğenilen, merak edilen, ziyaret edilen ve yaşanılmak istenilen bir şehir haline getirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle davetimize icabet ederek bizleri onurlandırın, saygıdeğer hocalarımıza, başkanlarımıza, tüm misafirlerimize ve tüm Andırın halkına teşekkürlerimizi sunuyor, yaşanmakta olan salgın hastalıktan tüm insanlığın bir an önce kurtulmasını yüce Allahtan niyaz ediyor, hepinize saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum." dedi

Başkan Doğanın Konuşmasının ardından Protokol üyeleri birer konuşma yaparak, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere Teşekkür ettiler.

İlçe Müftüsü Muhammet Ertuğay tarafından edilen dua ile taçlandırılan etkinlikte konuklara meşe odunu ateşinde pişirilen Tirşik çorbası, bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi.

Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen Tirşik Günü Etkinliğine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İlçe Kaymakamı İbrahim Güneş, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, KSÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Kadir Saltalı, KSÜ Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, Kamu Kurum Müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi