Kahramanmaraş’ta birçok kuaförün ustası İstanbul Kuaför Ahmet Taze, meslekte yarım asrı geride bıraktı. Hep zirvedeydi öyle de olmaya devam ediyor. 

Hangi işi yaparsanız yapın kolay değildir başarıyı yakalamak ve zirvede kalmak. Aşk ister, sevgi ister, sabır ister, emek ister… Kuaförlük hele de kadın kuaförlüğü kuşkusuz zor bir meslek. Kadınlarla çalışıyorsanız, titiz olacaksınız, iletişiminiz iyi, güler yüzlü ve işinin ehli olacaksınız.  Ayrıca kuaförlük bir sanattır, işinizi yaparken yaratıcılığı kullanmak da çok önemli. Ortaya çıkan işe estetik bir açıdan bakmak ve kadınların beklentilerini de anlamak gerekir. İşte İstanbul Kuaför Ahmet Taze de, mesleğini seven, başarılı bir sanatkar. 

BABASI MEHMET TAZE, CUMHURİYET TARİHİNİN İLK KADIN KUAFÖRLERİNDEN

Ahmet Taze, ustası aynı zamanda babası Mehmet Taze’nin yanında henüz 7 yaşında iken çırak olarak işe başlamış. Mehmet Taze ise Cumhuriyet tarihinin ilk erkek kadın kuaförlerinden biri. Zamanının en ünlülerinden.  1949 yılında İstanbul’da açılan “İstanbul Berberler Kursundan” aldığı diploma ile Kahramanmaraş’ta “İstanbul Kuaför” adı altında salonunu açmış.  Mehmet Taze’nin vefatının ardından salon aynı ismi ile 2. Kuşak Ahmet Taze ile hizmet vermeye ediyor. Üstelik 3. kuşak da yetişmiş, Ahmet Taze’nin güzeller güzeli yetenekli biricik kızı Betül Taze.

3. KUŞAK BETÜL TAZE

Betül Taze,  İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzellik ve Saç Bakım Uzmanlığı Bölümü mezunu. 3 Yıldır Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir lisede kuaförlük bölümü öğretmeni. Öğretmenliğin dışındaki zamanlar ise babasının salonunda özel müşterilerine hizmet veriyor. Babasını idol olarak aldığını söyleyen Betül Taze’nin de ilerleyen zamanlarda mesleğin zirvesine oturacağı aşikar.

BAŞARININ SIRRI, İŞİNİ AŞKLA YAPMAK

Ahmet Taze, başarının sırrını anlatırken; “Öncelikle işinizi aşk ve sevgiyle yapmalısınız. Ben de mesleğine aşık biriyim. Bunun yanı sıra hayat boyu öğrenmek gerek. Öğrenmenin yaşı, sınırı yok. Sürekli kendini yenileyeceksin” diyor.

Amerika’da, Arap ülkelerinde, Uzakdoğu’da ve Almanya, Hollanda, İsviçre, Fransa, İngiltere vs Avrupa ülkelerinde fuarlara ve seminerlere katılan Ahmet Taze, yurtdışında da mesleğini icra etmiş. Sayısız ödüller almış. Ancak memleket sevdası onu tekrar Kahramanmaraş’a getirmiş.

ARTIK İŞİN AKADEMİK YÖNÜNDE

Meslekte yarım asrı geride bırakan Ahmet Taze, salonunda özel müşterilere hizmet verirken, Türkiye’nin önemli akademilerimden biri olan “Tara Akademi’de” ünlü kuaför Murat Kanaatli ile birlikte çalışıyor ve “Renklendirme ve Kesim Eğitmeni” olarak da yurt içi ve yurtdışında kuaför adaylarına ders veriyor. Kısacası artık işin akademik yönünde.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE İMZA ATIYOR

Mesleğini icra ederken, sosyal sorumluluk projelerine de imza atmayı ihmal etmiyor. Bizim Çocuklarımız Derneği gibi birçok STK’ya da üye. Kırsal Mahallerde ihtiyaç sahibi çocukların bakımlarını yapıyor dahası ihtiyaçlarını karşılamak üzere kampanyalara öncülük ediyor.

Ayrıca O’nu tanıyan herkes hayvan sevgisini bilir. Sokak hayvanları için sürekli projeler üretir. En son sosyal medya hesabı üzerinden başlattığı “Sokak Hayvanlarına Bir Kap Mama Kampanyası” ile gündeme gelmişti.

O, TAM BİR SANATKAR

Dedik ya kuaförlük bir sanattır. Ahmet Taze de tam bir sanatkar, on parmağında on marifet. Boş vakitlerinde sürekli üretiyor. Takı tasarımı, ahşap tasarımlar, ev aksesuarı tasarımları ve resim yapıyor. Kuaför salonunda bu hobileri nasıl sanata dönüştürdüğü ise dikkatlerden kaçmıyor.

Özgür Haber ailesi olarak meslekte 50. Yılını kutlayan Sayın Ahmet Taze’yi tebrik ediyor ve başarı dolu daha nice senelere diyoruz.

Editör: Haber Merkezi