Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği dev organizasyon 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı önemli bir ismi daha ağırladı. Yemek kitaplarının Nobeli olarak nitelendirilen Gourmand Cookbook Awards’tan 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülünün sahibi Yazar Ömür Akkor, Kahramanmaraşlılarla buluştu. KAFUM’da gerçekleştirilen söyleşide gastronomi, yemek tarihi ve mutfak sanatlarına ilişkin eğitici bir konuşma yapan Akkor, Kahramanmaraş’ın mutfak kültürüyle ilgili bir iddiasını ve önerisini de dile getirdi.

Lezzet, Şiir, Şehir: Kahramanmaraş

Söyleşi etkinliğinin ardından açıklamada bulunan Ömür Akkor, “Kahramanmaraş benim için hem gastronomi hem de edebiyat şehri. Ben de hem gastronomiyle, hem edebiyatla ilgileniyorum. Sekizinci kitap fuarında olmaktan çok mutlu oldum. Gastronomi alanında burada önemli adımlar atmak istiyoruz. Kahramanmaraş’ın UNESCO'nun Yaratıcı Şehir Ağı’na mutlaka dâhil olması gerekiyor. Buradaki kalabalıktan çok etkilendim. Kendimi Kahramanmaraşlı hissediyorum diyebilirim” şeklinde konuştu.

“Dünyanın En Zengin Mutfaklarından Biri”

Akkor açıklamasını, “Kahramanmaraş önemli bir gastronomi geçmişine sahip. Beylik geleneği taşıyor ve yaşatıyor. Bu kıymetlerimizi anlatmak gerekiyor. Çünkü bu şehir dünya statüsünün üzerinde bir mutfağa ve kültüre sahip; malzeme kalitesine sahip, endemikliğe sahip. Mutfakta son derece başarılılar. Bu zenginliği daha iyi yerlere getirmek için tek yapmamız gereken, konu özelinde çalışmak, biraz daha çalışmak ve ısrar etmek” ifadeleriyle noktaladı.

Editör: Haber Merkezi