4/K sınıfı öğrencisi Ayşenur Alıç ve  4/L sınıfı öğrencisi Hamza Akbayır Uluslararası Türk Dünyası Şehirleri Judo Şampiyonasında 1. oldu.

Okulda yapılan ödül töreninde konuşan Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; “3 yıl önce çıktığımız Judo yolculuğumuzda Uluslararası bir müsabakada  derece yaparak bir ilki daha başarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Okulumuzun eğitim kadrosu çok güçlü, bizler de ekibimize yol gösterdik, öncü olduk, çok çalıştık ve ekip olarak okulumuzda uyguladığımız projelerimizle öğrencilerimizin İki kanatlı kuş olarak yetişmesini istiyoruz. Milli ve manevi  yönden en ileri olmak hem de derslerimizde 1 numara olmak” dedi.

Yılmaz, Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk bir açıklamalarında; "Kelimelerde bir büyü de var son zamanlarda gördüğüm. Dikkatimiz çok dağılıyor. Parlayan nesneler sendromu diye bir sendrom var. Bu çağ, PNS çağı. Yani sürekli bir şey parlatılıyor, sürekli bir şey moda haline getiriliyor ve dikkatimiz dağılıyor. Oraya bakıyoruz, oraya bakıyoruz ve asla odaklanmamıza fırsat verilmiyor. Bu çocuklarda benim çok rahat gördüğüm ve telefon veya başka dijital araçlarla da PNS´nin giderek güçlendiği bir döneme doğru geliyoruz. Aslında bu mesele bir idealizmle de alakalıysa bizim küçük küçük çukurlar yerine kuyu kazmamız lazım yani derinleşmemiz, odaklanmamız lazım. Kuyu kazmazsak suyu bulamayız.Bizler Elhamdülillah Yahya Kemalde kuyuyu kazdık ve suyu da bulduk.

Bayrağı aldığımız yerden yükseklere çıkarmak hedefimiz doğrultusunda, paydaşlarımızla beraber çalışmalarımız devam etmektedir.

İstiyoruz  ki dünya yaşanılabilir bir yer olsun.

Kışa inat baharlarımızda açan çiçeklerimiz olsun öğrencilerimiz” dedi.

1. olan öğrencilere madalyaları sınıf öğretmenleri Ahmet Aksu ve  Naciye Kabalcı tarafından takdim edilerek tören sona erdi.

Editör: Haber Merkezi