Öncelikle herkesin bildiği gibi Belediyeler Spor Kulüplerine Kanunun kendisine tanıdığı haklar çerçevesinde Sadece Amatör Branşlara maddi destek verebilmektedir. Takımımızın isminin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor olmasından dolayı Kamuoyundan maddi destek alıyor gibi algılanmaktaydı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz şehrimizdeki diğer amatör takımlarada yapmış olduğu gibi malzeme desteği noktasında amatör branşlarımıza destek vermektedir. Ama Profesyonel takımımıza kanuni olarak herhangi bir yardım hakkı yapma durumu olmadığından dolayıda destek verememektedir. Ama Büyükşehir Belediyemiz şehrimizin  Birçok noktasında açmaya başladığı semt sahaları ile de Spor’a ve sporcuya verdiği önemi ayrıca göstermektedir.

1920 Yılı Şehrimizin Düşman İşgalinden Kurtuluş yılıdır. Kahramanmaraş’a Kahramanlık Ünvanı 7 Şubat 1973 Tarihinde Verildi. Takımımızın İsminin 1920 Maraşspor olmasındaki amacımız Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluş tarihini, Kurtuluş destanını ön plana çıkarmak ve 1920 Tarihini unutmamak ve gelecek nesile de unutturmamak için 1920 Maraşspor ismi kullanılmıştır. Şehrimizin İstiklal Madalyasını hakettiği Şanlı Tarih 1920’dir.  

1920 Maraşspor Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden profesyonel Takımımızdır. Bir Çok kişi Kahramanmaraş’ımızın Kurtuluş tarihini bilmemektedir. Artık 1920 Maraşspor Kahramanmaraş’ımızın Kurtuluş tarihi olan 1920 Maraşspor olarak şehrimizi en güzel şekilde temsil edecektir. 

Editör: Haber Merkezi