2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor, kendi sahasında ağırladığı Ergene Velimeşespor’u 2-0 mağlup ederek düşmeme adına rahat bir nefes alan Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, 7 haftadır üst üste aldığı mağlubiyetler sonrası talihsizliğini aşmayı başardı. Tekirdağ Temsilcisi Ergene Velimeşespor’u, 12 Şubat stadyumunda 44. dakikada Emin, 56. dakikada Yakup Ramazan Zorlu’dan attığı gülle düşme potasından uzaklaşarak, puanını 34’e yükseltten Kırmızı- Beyazlı ekip’te moraller yerine geldi.

“TAKIMA MORAL VE MOTİVASYON AŞILADIK”

Ergene maçı zor bir maçtı, biz buraya gelirken herşeyin farkındaydık ve bu bilinçle geldik diyen Tecrübeli Teknik Adam Bozkurt, “Geldiğimizde takım Psikolojik olarak, kafa olarak bitmişti. Biz gelir gelmez çocukları motive ederek sahada nasıl duracaklarını, alacakları pozisyonu ve Velimeşe maçındaki aldığımız net 2-0’lık skorla bunu gösterdik, oyun anlamında baktığın zaman rakibe pozisyon vermeyen bir Kahramanmaraşspor vardı. Rakibi da alanda yakaladığımız 2 pozisyonu gole çevirip 2-0’la maçı kazanmasını bildik” dedi.

“GALİBİYET ZİRVE YAPTI”

Takımın kendiler gelmeden önce moralmen bitmiş olduğunu kendiler gelir gelmez takıma moral aşılayarak işe koyulduklarını ifade eden Bozkurt, “Tabi uzun haftalar boyunca puan alamamış bir ekip piskolojik olarak gerileme yaşamış, moralmen çökmüş, biz geldiğimizde bunu nasıl aşarız çabası içerisindeydik ve aşmasını da bildik. Niğde maçında da takımın başındaydım ama ben o maça takımı hazırlamamıştım. O maç bir kaza olarak değerlendirdik ve Ergene maçı ile işe koyulduk. Kendi evimizde oynadığımız ve maçın atmosferi ile 2-0’lık net bir skorla kazandığımız Veli maçı tavan yaptı” dedi.

“ANKARA MAÇI İLE ÇIKIŞIMIZI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”

Ergene maçının geride kaldığını ifade eden Teknik patron Osman Bozkurt, Ankara maçın alıp Ligde rahat nefes almak istediklerini ifade ederek şehre 3 puanla dönmeyi istediklerini söyledi.

Takımın çalışmalarından memnun olduğunu motivasyon aşılamaya çalıştıklarını ifade eden Bozkurt, “Şimdi önümüzde bir Ankara Demirspor maçı var aynı oyunu dar alanda kaymalar yaparak pozisyon bilgisini geliştirerek antrenmanlarla onu geliştirip teknik taktik üzerinde çalışıyoruz. Onu uyguladığımızda İnşallah Ankara Demirspor maçından 3 puanı alıp şehrimize döneceğiz. Ergene maçı geride kaldı, Önümüzde Ankara maçı var, Ergene Velimeşe maçı ardından takıma izin vermiştik, 2 günlük izin ardından bugün tekrar Ankara Demirspor maçı için hazırlıklarımıza başladık. İnşallah Ankara Demirspor maçından da 3 puanı alıp şehrimize döneceğiz” dedi.

“LİG ANKARA MAÇI İLE BİTMİYOR”

Her maçı kendi haftasında değerlendirdiğinin altını çizen Tecrübeli Teknik adam Osman Bozkurt, “Lig Ankara Demirspor maçı ile bitmiyor ardından Sancaktepe maçımız var kendi evimizde oynayacağız. Kendi evimizdeki son maçımız olacak Sancaktepe maçı o maçı kazanıp ardından Amedspor maçı ile Ligi bitiriyoruz” dedi.

“AMED MAÇINDA GENÇLERE ŞANS VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM”

Amed deplasmanında sezonu noktalayacağız ve bu maçta gençlere şans vermeyi düşünüyorum diyen Bozkurt, Ankara maçı ve Sancaktepe maçını aldığımızda takım orta sıralarda yer alacak son hafta ise Amed’le oynayacağız. Amed maçında gençlere şans vermeyi düşünüyorum. Kendi memleketimin çocuklarına şans verip o maçta genç çocukların son durumlarını görüp ona göre bir değerlendirme yapacağız. İnşallah Ergene Velimeşe maçındaki gibi böyle devam ederek Ligi 3’te 3 yaparak ligi bitirmektir hedefimiz. Takımım motive olarak hazır ve onlara güveniyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi