Bu yıl 21’incisi düzenlenen Boyalı Güreş Festivali, seyirci ve sporcu katılımıyla rekor kırdı. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bölgeye kazandırdığı güreş tesisinin açılışıyla başlayan müsabakalar, kıran kırana geçen mücadelelerle devam etti.


Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen müsabakalara toplamda 683 sporcu katıldı. Bu katılımla Türkiye rekoru kırıldığı bildirildi. İki bin kişilik tribünler tıklım tıklım dolarken, birçok güreş severin de saha dışında kaldığı gözlendi.
Güreş müsabakalarının açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, güreşlere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bölge halkının güreşe ve güreşçiye olan desteğini dile getiren Başkan Okay, bu desteğe kendilerinin de kayıtsız kalmadığını ifade ederek bölgeye muazzam bir tesis kazandırdıklarını söyledi.

BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİK
Başkan Okay, ortaya koydukları yatırımlarla bölgenin kaderini değiştirdiklerini ifade ederek şunları belirtti: “Göreve geldiğimiz ilk gün, köyden mahalleye dönen bölgelerin tabelalarıyla birlikte kaderini de değiştireceğimizi söylemiştik. İnsanı temel alan bir hizmet anlayışıyla, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı için gece gündüz çalışmaktayız. Bugün geldiğimiz noktada, köyden mahalleye dönen bölgelerimizin kaderini değiştirdik, geleceğini şekillendirdik.

Her mahallemize özel birçok hizmet yaptık. Sosyal tesisler, spor tesisleri, sağlık tesisleri, kamu binaları ve yollar yaptık. Kültürel faaliyetler ve festivaller düzenledik. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da durmadan, yorulmadan ve dinlenmeden çalışmayı sürdüreceğiz.”
YÜKSEK STANDARTTA GÜREŞ SAHASI İNŞA ETTİK

Bölgeye kazandırdıkları tesisten bahseden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Güreşçi yatağı olarak tabir ettiğimiz bu bölgemize güzel bir tesis kazandırdık.
 Bölgede yaşayan gençlerimize ve sporcularımıza hizmet verecek olan bu spor tesisi, soyunma odaları, reviri, eşsiz çim sahası, geniş tribünleri, sporcu dinlenme alanları ve sosyal alanlarıyla dikkat çekmektedir. Bu bölgemiz güreşe olan tutkusu, yetiştirdiği kıymetli güreşçileriyle dikkat çekmektedir.


Buradan hareketle, bölgenin güreşe olan sevgisini perçinlemek, bu geleneğin gelecek nesillere en verimli şekilde aktarılması adına bu tesisi inşa ettik. Burada düzenlenen müsabakalar kadim kültürümüzün bir parçasıdır. Genç nesillerimizin bu kültürle büyümesini ve bütünleşmesini istiyoruz. Bu tesisten yeni şampiyonlar yetişmesi ve bayrağımızı uluslararası alanda temsil etmesi de bizim ödülümüz olacaktır.”


BERTİZ BÖLGEMİZ HER AÇIDAN EŞSİZ VE ZENGİNDİR
Bertiz bölgesinin öneminden bahseden Başkan Okay, son olarak şunları dile getirdi: “Bu zenginliklerin başında da yöresel ürünleri gelmektedir. Bugün burada güreş festivali ile birlikte bu zenginliğe de dikkat çekmek istiyoruz. Özellikle ünü Türkiye sınırlarını aşan kabarcık üzümü ve cevizinin altını çizmek istiyorum. Farklı aroması, ortaya çıkardığı çeşitli şıra ürünleriyle dikkat çeken kabarcık üzümü, bölgemizin önemli bir zenginliğidir. Tüm bu zenginliklerimizi katıldığımız her etkinlikte ve programda ön plana çıkarma adına çalışma yapıyoruz. Katıldığımız festivallerde, tanıtım günlerinde ve etkinliklerde Bertiz bölgemiz başta olmak üzere tüm ürünlerimizi özenle tanıtıyoruz. Bertiz bölgesi her yönüyle dikkat çeken ve özenle hizmet edilen bölgelerimiz arasındadır. İhtiyaç duyduğu her hizmeti Bertizimizle buluşturmayı sürdüreceğiz.”
Güreş festivaline; TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Kahramanmaraş Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan, Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanı Fikret Utku Çakmak, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Aba Güreşi ve Şalvar Güreşi Asbaşkanı Şahin Hopur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Dulkadiroğlu Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda güreş sever katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi