Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol İl Temsilcisi ve İl Tertip Komiteleri Talimatı hükümleri doğrultusunda iki yılda bir yapılması gereken Kahramanmaraş Futbol İl Temsilcisi seçimi, 11 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak.

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Yardımcılarından Ali Kazancı, Futbol İl Temsilciliği için aday oldu. Halen Kahramanmaraş ASKF Başkanvekili A. Baki Kale tarafından yürütülen Futbol İl Temsilciliği için adaylığını açıklayan ve çalışmalara başlayan Ali Kazancı, “Bir bayrak değişikliği olması gerektiğine inandığım için aday oldum. Demokratik kurallar içerisinde çalışmalarımı sürdürüyorum. Seçilirsem futbolu bir adım daha ileri götürmek için gayret göstereceğim” dedi.

Seçim çalışmalarına ilk olarak ASKF Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık’ı ziyaret ederek başlayan Kazancı, Mehmet Bağrıaçık’ın da desteğini aldı. Bağrıaçık ile bir süre fikir alışverişinde bulunan Kazancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’yı da ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Bu arada, seçimlerde oy kullanma hakkına sahip spor kulüplerini de ziyaret eden Kazancı, neden aday olduğunu anlatarak destek istiyor.

Kahramanmaraş’ta Mesleki Eğitim Merkezi’nde görev yapan Ali Kazancı, uzun yıllar Türk Telekomspor da yöneticilik yaptı. Daha önceki yıllarda İl Futbol Tertip Komitesi’nde de görev üstlenen Kazancı, halen hem Kahramanmaraş ASKF Başkan Yardımcılığını hem de TFF İl Futbol Disiplin Kurulu Raportörlüğünü yürütüyor. 15 yılı aşkın süredir de Kahramanmaraş ASKF Yönetim Kurulu’nda yer alan Kazancı, bu süre içerisinde ASKF’nin mali sekreterliğini ve başkan yardımcılığı görevlerini de üstlendi.

SEÇİM NASIL OLACAK?

Kahramanmaraş’ta Futbol İl Temsilciği seçimi, 2013-2014 Sezonunda en az yerel liglerde en az bir kategoriye katılımda bulunan ve bünyesinde futbol şubesi bulunan spor kulüplerinin temsilcilerinin katılımı ile yapılıyor. Geçen sezon Kahramanmaraş’ta 37 kulüp, en az bir yerel lige katılım gösterdi ve bu nedenle de 11 Temmuz’da yapılacak olan seçimlerde İl Temsilcisi için oy kullanma hakkına sahip oldu.

ASKF internet sitesinde yer alan bilgilere göre de, Futbol İl Temsilciliği ve İl Futbol Tertip Komiteleri Kulüp Temsilcileri Seçimi 11 Temmuz 2014 Cuma günü saat 15.00’te Dulkadiroğlu İlçesi İsmetpaşa Mahallesi Yeni Hükümet Caddesi Fatih İşhanı Kat 6 adresinde bulunan Kahramanmaraş ASKF Mehmet Bağrıaçık Toplantı Salonunda yapılacak. Seçimler için çağrı yapılan 37 kulüpten en az 19’unun katılımı ile yapılacak olan bu toplantıda çoğunluk için yeter sayı sağlanamazsa, toplantı çoğunluğu bakılmaksınız 18 Temmuz 2014 Cuma günü aynı saat ve yerde yapılacak.

Seçim günü önce Futbol İl Temsilcisi seçilecek. İl temsilcisi seçiminin ardından da 2014-2015 Sezonu için görev yapacak İl Futbol Tertip Komitesi Kulüpler Temsilcisi (3 asil, 3 yedek) seçimi yapılacak. 

Editör: Haber Merkezi