Beyoğlu Belde Belediye Başkanlığındaki başarılı hizmetlerinin ardından,  30 Mart Yerel Seçimlerinde Türkoğlu Belediye Başkanı seçilen ziraat mühendisi, başarılı ve yetenekli Başkan  Osman Okumuş tarafından bu yıl 5. düzenlenen ve büyük ilgi gören güreşler, 1 Haziran Pazar günü Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksinde gerçekleşti.

Kısa şalvar güreşleri, genellikle merkez ve ilçelerimizde çok tutulan eski geleneklere dayanan bir güreş türüdür. Maraş yöresinde, özellikle Bertiz ve Beyoğlu beldelerinde yaygındır. 

Bu anlamda, teknik ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin yanı sıra spora da gönül veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, festival ile ilgili olarak;  “Bu güreşleri geleneksel hale getirerek, ata sporumuz güreşin yaygınlaşması ve gençlerimize güreş sporunu aşılamak için yola çıktık, halkımız da büyük ilgi gösterdi. Biz, teknik belediyecilik yanında sosyal belediyecilik anlayışını da benimseyerek, yöre halkının spor zevklerini de tatmin etmeye çalıştık, çalışacağız. Teknik ve sosyal belediyecilik yanında, spora da önem veriyoruz. Sadece güreşe değil, futbol ve voleybol sporlarında da çok iyi bir yerdeyiz” dedi ve Soma Maden Ocağındaki faciada yaşamını yitiren maden şehitleri ile Bosna’da ölenler için başsağlığı diledi, arkasından da gezi olaylarını bahane ederek olay çıkaran, ülkenin huzuru bozan bozguncuları kınadı, festivalde emeği geçen arkadaşlarına teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, şampiyonanın Kahramanmaraş sınırlarını aşıp uluslararası organizasyon haline geldiğini söyledi.

Yaklaşık 360 sporcuya ev sahipliği yapan meydanlarda 5'inci kez bulunmaktan gurur duyduğunu ifade eden Erkoç, organizasyonun, geleneksel Türk sporlarının dalı olan "kısa şalvar" güreşlerini yaşatma adına önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş ve ilçeleri-beldeleri Göksun, Afşin, Elbistan-Baydemirli-Bertiz ile komşu illerinden Erzurum, Tokat, Sivas, Çorum, Adana gelen güreşçiler yanında, Azerbaycan, Dağıstan, Bulgaristan ve Çeçenistan’dan festivale renk katan sporcularla yaklaşık 360 güreşçinin katıldığı şampiyona sonunda güreşçilere edindikleri derece ve kilolarına göre para ödülü verildi.

GÜREŞ AĞALIĞINA ERKOÇ SEÇİLDİ

Güreş Ağası seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a ağalık tesbihini geçen dönemin ağası eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz verdi.

BAŞPEHLİVAN YİNE HALİL HOPUR OLDU 

Kispet yerine kısa şalvar giyilen ve renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonada, başpehlivanlığı rakibi Ferhat Binici'yi uzatmalarda sayı farkıyla yenen Halil Hopur elde etti.

Okumuş’u bu mutlu gününde yalnız bırakmayanların başında; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç, Belediye eski Başkanı Ecz. Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Av.Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Emniyet Müdürü Mustafa Kara, Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik, belediye meclis üyeleri, çevre köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda başta Beyoğlu belde halkı ile çevre belde ve köylerden gelen vatandaşlar katılırken, kadınların-çocukların da güreş alanında yerlerini alması, güne damgasını vuran bir başka güzellikti.   

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Türkoğlu Belediyesi işbirliğiyle Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, Türkiye'nin yansıra Gürcistan, Azerbaycan, Çeçenistan, Bulgaristan ve Dağıstan'dan yaklaşık 360 sporcu katıldı.

Türkoğlu İlçe Blediye Başkanı Osman Okumuş’un, yine başarılı bir organizasyona imza attığı Güreş Şampiyonası’nda, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Güreş Ağası seçildi ve Halil Hopur bir kez daha Başpehlivan oldu.













Editör: Haber Merkezi